Un avion rusesc Su-34 de 50 milioane $, distrus într-un atac ucrainean de geniu la 1.600 km distanță

Un avion rusesc Su-34 de 50 milioane $, distrus într-un atac ucrainean de geniu la 1.600 km distanță. Noaptea trecută un avion de vânătoare rusesc de ultimă generație a ars ca o torță pe aerodromul Shagol din Chelyabinsk, Rusia.

Un avion rusesc de vânătoare rusesc Su-34 a fost incendiat pe 4 ianuarie la baza aeriană Shagol din Chelyabinsk, un oraș industrial situat la est de Munții Ural, Rusia, ceea ce, potrivit unor surse de informații, care au declarat pentru Ukrainska Pravda că această operațiune a fost opera agenției de informații militare din Ucraina (HUR).

Un avion rusesc Su-34 de 50 milioane $, distrus într-un atac ucrainean de geniu la 1.600 km distanță
Dimensiunea pagubelor suferite de avion, care costă cel puțin 50 de milioane de dolari, este neclară, însă surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene spun: „Putem confirma că aeronava inamică a fost complet incendiată”.

Comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk, a anunțat pe 22 decembrie că trupele sale au doborât trei avioane rusești Su-34 pe frontul de sud.

Trei zile mai târziu, Forțele Aeriene au raportat doborârea unui alt avion Su-34 și a unui avion de vânătoare Su-30.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a raportat pe 24 decembrie că Rusia își reduce activitatea aviatică după șirul de pierderi repetate de avioane.

Chelyabinsk este situat la aproape 2.000 de kilometri est de granița cu Ucraina.

Atacuri de sabotaj ucrainene asupra infrastructurii rusești au fost raportate chiar și mai departe, cum ar fi deraierea unui tren de marfă la 1 decembrie în Republica din Orientul Îndepărtat Buriatia, la aproape 5.000 de kilometri de Ucraina, potrivit Pravda.ua.

Citeste si...  Moscova se pregătește de ce e mai rău! Decizia luată chiar acum de autorități. Este alertă maximă

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img