Un autoturism a fost distrus în proporție de 75%, după ce a luat foc pe A1

Un autoturism a luat foc în timp ce circula pe autostrada A1 în direcția București, duminică după-amiază. După cum a spus ISU Giurgiu, flăcările au fost cel mai probabil cauzate de un scurtcircuit. Inspectorul de Urgență Giurgiu a informat că astăzi, 5 februarie 2023, un autoturism a fost cuprins de flăcări în timp ce circula pe autostrada A1 spre Capitală. Incidentul s-a petrecut în jurul prânzului, la kilometrul 24. Șoferul mașinii a observat că este ceva în neregulă cu mașina și a oprit imediat pe banda de urgență și a coborât.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, transmite ISU Giurgiu.

Pompierii au constatat că focul a izbucnit la motor. În plus, în urma incendiului s-a degajat o cantitate mare de fum, iar conform ISU Giurgiu, aproximativ 75% din autovehicule au fost distruse. Cel mai probabil, evenimentul a avut loc din cauza unui scurtcircuit.

Echipele ISU Giurgiu le dau șoferilor câteva sfaturi de urmat pentru a putea preveni incidentele auto. Iată cum trebuie procedat:

  • Verificați instalația electrică,
  • Asigurați-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate,
  • Verificați dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți,
  • Nu faceți improvizații la instalația electrică,
  • Verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
Citeste si...  Cod roșu de ploi torenţiale și cod portocaliu de furtuni cu grindină în mai multe județe. HARTA cu zonele vizate

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img