Un an de SCIENCE+. Confernţă la Praga cu jurnalişti, specialişti şi reprezentanţi guvernelor din regiune

Săptămâna trecută, pentru a marca aniversarea proiectului, Science+ a găzduit la Praga o conferință de o zi intitulată „Unirea forțelor împotriva dezinformării: știință și jurnalism în Europa Centrală și de Est”.

Au participat jurnaliști, academicieni, fact-checkeri, reprezentanți ai guvernelor naționale și ai societății civile din întreaga regiune pentru a găsi idei pentru un răspuns colectiv la dezinformarea împotriva științei.

Printre alte subiecte, s-a prezentat un studiu comparativ al percepției oamenilor cu privire la problemele de sănătate și la războiul din Ucraina în Europa Centrală și de Est.

Acesta s-a bazat pe sondajul realizat de Kantar Public în iunie și iulie 2022 în 6 țări din regiune.

Puteți urmări emisiunea prima parte a discuţiei aici:

Citeste si...  Ce cred românii despre refugiații ucraineni și războiul din ţara vecină. Datele unui sondaj și opinia specialiştilor

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img