UMB lucrează intens în zona Jitaru. Speranţe pentru ca lotul Slatina – Coloneşti să fie dat în folosinţă, până la finalul anului (VIDEO)

Pasajul de la Jitaru, parte a lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, începe să se dezvolte în urma a aproximativ trei săptămâni de la începerea lucrărilor. Finalizarea acestui pasaj, care are rolul de a acoperi o „gaură” de 200-300 de metri din lotul 3, este esențială pentru deschiderea lotului dintre Slatina și Colonești (32 km) până la sfârșitul anului, așa cum au promis constructorul UMB și oficialii din Ministerul Transporturilor.

Termenul contractual pentru finalizarea pasajului este ianuarie 2024, iar după finalizarea lucrărilor pe lotul 3, constructorul ar putea mobiliza resursele pentru lotul 4, Colonești-Oarja, care nu a avansat la ritmul așteptat, posibil și din cauza faptului că UMB a atins capacitatea maximă de peste 450 de kilometri de autostradă și drum expres în execuție.

Jurnaliştii de la Economedia a efectuat o analiză a progresului lucrărilor în șantier în decurs de două săptămâni și a realizat o comparație fotografică între starea de la sfârșitul lunii august și cea de la jumătatea lunii septembrie, pe baza imaginilor postate de pasionații de infrastructură:

În zona Jitaru, din județul Olt, exista o porțiune de aproximativ 300 de metri fără un Acord de Mediu revizuit, ceea ce a împiedicat lucrările până la începutul lunii. Ulterior, această problemă a fost rezolvată, iar UMB a început să lucreze la structura podului peste drumul din localitate. UMB are la dispoziție încă trei luni până la venirea iernii, iar cu ritmul său obișnuit, poate rezolva problema din Jitaru și, implicit, poate deschide cei 32 de kilometri dintre Slatina și Colonești, cu o descărcare provizorie pe DN 65, așa cum a promis CNAIR la Colonești.

Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (Slatina – Colonești, 32 km) este la 80% execuție și, conform promisiunilor ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, poate fi deschis în decembrie. UMB urmează să amenajeze o descărcare provizorie la Colonești. Lotul 4, Colonești – Oarja (legătura cu A1 București – Pitești), care include și nodul de la Suseni (DJ 659), are o lungime similară de 32 de kilometri, dar este la aproximativ 30% execuție, iar deschiderea sa la sfârșitul anului viitor nu poate fi garantată.

Citeste si...  Biciclist acroşat de o ambulanţă aflată în misiune, în Piteşti

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img