UEFA reintroduce echipele ruse de tineret în turneele europene

UEFA a ridicat parțial embargoul asupra fotbalului rusesc. După întâlnirea de marți la Limassol, Cipru, Comitetul Executiv al UEFA a anunțat revenirea în competiție a echipelor rusești de tineret masculin și feminin. Acest lucru se aplică echipelor sub 17 ani și intră în vigoare în acest sezon.

Într-un comunicat publicat pe reţelele sale de socializare, UEFA a explicat că “tinerii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni pentru care adulţii sunt singurii responsabili”. Pentru Comitetul Executiv, “este deosebit de regretabil faptul că, din cauza conflictului continuu, o generaţie de jucători minori este privată de dreptul de a juca în competiţiile internaţionale de fotbal”.

În consecinţă, organismul european a dat instrucţiuni administraţiei sale să găsească “soluţii tehnice” pentru a reintroduce echipele ruseşti Under-17 în competiţiile din acest sezon, chiar dacă tragerile la sorţi au avut deja loc. Cu toate acestea, meciurile vor trebui să se dispute în afara teritoriului rusesc, fără steaguri, imnuri naţionale sau ţinută oficială, potrivit news.ro

Cu toate acestea, UEFA şi-a reafirmat “condamnarea războiului ilegal purtat de Rusia” din februarie 2022 şi a confirmat “suspendarea tuturor celorlalte echipe ruseşti – cluburi şi echipe naţionale – până la sfârşitul conflictului din Ucraina”.

Photo: uefa.com

Vezi si: România a învins Austria în etapa a doua a turului preliminar al Campionatului European UEFA Under 17 

The post UEFA reintroduce echipele ruse de tineret în turneele europene appeared first on Romaniainformata.ro.

Citeste si...  Avertisment pentru românii care vor să călătorească în Italia

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img