Ucrainenii au inventat o rachetă și au distrus sistemul „de neînvins” al Rusiei, S-400

Ucrainenii au inventat o rachetă și au distrus sistemul „de neînvins” al Rusiei, S-400 Triumpf SAM din Crimeea. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a confirmat că o nouă rachetă ucraineană a lovit S-400.

Ucrainenii au inventat o rachetă și au distrus sistemul „de neînvins” al Rusiei, S-400 Triumpf SAM din Crimeea.
Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a confirmat că o nouă rachetă ucraineană a lovit S-400, dar nu a spus ce armă „modernă” a fost folosită.

Ucrainenii au inventat o rachetă și au distrus sistemul „de neînvins” al Rusiei, S-400
„Lansatorul S-400 din Crimeea a fost distrus de o nouă rachetă ucraineană. Racheta era nouă. Racheta era absolut modernă. Da, acesta este noul nostru produs, care s-a dovedit a fi absolut impecabil”, a scris Danilov pe X.

Kievul a sugerat anterior că va folosi arme noi pentru a efectua lovituri la distanță lungă, în Crimeea ocupată.

Jurnalistul ucrainean Butusov a scris că sistemul rus de apărare antiaeriană S-400 a fost distrus în Crimeea cu ajutorul unei rachete de croazieră ucrainene R-360 Neptune modificată, potrivit WarZone.

Aceasta a distrus și o parte extrem de importantă a complexului S-400 – stația radar „Podlet K1”, ce asigura controlul aerian asupra părții de vest a Mării Negre și asupra teritoriul regiunii Herson.

Informațiile militare ucrainene – HUR – a publicat înregistrări video ce se presupune că arată distrugerea unei baterii rusești de apărare antiaeriană S-400, lăudată de Putin ca „imbatabilă”, în apropierea satului Olenivka, Capul Tarhankut, în Crimeea.

Racheta „originală”, de tipul cele care a distrus nava amiral Moskva
Racheta este cel mai bine cunoscută pentru scufundarea navei amiral a Flotei Mării Negre – Moskva.

Citeste si...  Reuters: Sfârşitul jocului pentru Israel? Niciun semn de plan postbelic pentru Gaza

Se pare că racheta antinavă ar fi fost transformată într-o rachetă de croazieră de atac terestră.

Rachetele Neptune erau foarte limitate ca număr când războiul a început, producția în timpul războiului fiind problematică.

În cele din urmă, Ucraina a primit RGM-84 Harpoon de la țările NATO pentru a-și consolida capacitatea antinavă și a menține flota Rusiei de la Marea Neagră departe de țărmurile sale.

Transformarea unei rachete de croazieră antinavă într-o armă de atac terestră nu este atât de simplă pe cât pare.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img