Ucraina susţine că aproape 170.000 de soldaţi ruşi au murit de la începutul războiului

Aproape 170.000 de ruşi au murit în timpul războiului din Ucraina, susţin autorităţile ucrainene, potrivit Sky News. Ucrainenii susţin că 169.170 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi 6.921 de vehicule blindate au fost distruse.

Rusia a pierdut 169.170 de soldaţi în timpul invaziei, susţin autorităţile din Ucraina. Aceasta este cea mai recentă actualizare a părţii ucrainene privind pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului.

Ucrainenii susţin că 169.170 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi 6.921 de vehicule blindate au fost distruse.

Pe lista cu echipamente distruse mai sunt 3.574 de tancuri şi 305 avioane.

Informaţiile ucrainenilor nu au putut fi verificate din surse independente.

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat miercuri trupele ucrainene din apropierea oraşului Bahmut, aflat pe linia frontului, şi a înmânat medalii soldaţilor despre care a spus că apără eroic suveranitatea ţării lor.

Forţele ucrainene rezistă de opt luni în Bahmut, în ciuda faptului că au suferit pierderi grele într-una dintre cele mai sângeroase bătălii de la invazia Rusiei de acum 13 luni.

Imaginile video postate pe reţelele sociale îl arată pe Zelenski îmbrăcat într-un hanorac de culoare închisă şi pantaloni kaki militari înmânând premii unor soldaţi în echipament de luptă, a căror epuizare este evidentă, şi care se află în ceea ce pare a fi un depozit mare.

„Sunt onorat să mă aflu astăzi aici pentru a înmâna medalii eroilor noştri, să le strâng mâna şi să le mulţumesc pentru că au protejat suveranitatea ţării noastre”, a scris Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Soarta voastră este atât de dificilă, dar atât de istorică. Să ne apărăm ţara şi să întoarcem totul în Ucraina pentru copiii noştri”, adaugă el. „Mă înclin în faţa tuturor eroilor, a camarazilor voştri apropiaţi pe care i-aţi pierdut în est şi, în general, de-a lungul acestui război”, mai spune Zelenski, potrivit Reuters.

Citeste si...  Statele NATO pot trimite trupe în Ucraina. „Dacă acționează unilateral, Alianța nu devine parte a conflictului”

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img