Ucraina refuză tancurile Leopard 1 pe care Germania i le dă gratis și spune că sunt stricate. Anterior, acestea au fost catalogate drept „fiare vechi”

blank

Săptămâna trecută, Ucraina a refuzat să primească 10 tancuri Leopard 1A5 din Germania din cauza stării lor tehnice nesatisfăcătoare, a informat Der Spiegel, potrivit Remix News.

Kievul a informat comandamentul special din cadrul Ministerului German al Apărării că sistemele de arme germane care au ajuns în Polonia trebuie reparate. Cu toate acestea, întrucât nici personalul tehnic necesar, nici piesele de schimb nu sunt disponibile, „nu are rost să trimitem tancurile Leopard în Ucraina”.

Declarația de la Kiev a „suscitat îngrijorări” la Berlin, notează revista. Ministerul german al apărării a trimis de urgență specialiști în Polonia pentru repararea tancurilor. La fața locului, s-a dovedit că rezervoarele aveau într-adevăr nevoie de reparații.

Anterior, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a promis că va crește livrările de tancuri Leopard 1A5 funcționale către Ucraina, încă din luna iulie.

„Până la sfârșitul anului vor fi peste 100”, a spus ministrul.

Cu toate acestea, anterior, președintele Societății Militare-Politice Germane, Ralf Thiele, a criticat tancurile livrate Ucrainei, numind tancurile Leopard 1 „fiare vechi”.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin a declarat că tancurile Leopard și vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley „ard frumos”.

Tancurile Leopard 1 pe care Ucraina le primește în loturi mai mari sunt inferioare tancurilor Leopard 2, care se află și ele în arsenalul Ucrainei, dar în număr mult mai puțin. Leopard 2 a fost prezentat ca un schimbător de joc în conflict, dar până acum, rapoartele indică că tancul a avut rezultate slabe împotriva forțelor ruse.

Citeste si...  Tom Șora, noi dezvăluiri. Luiza Palanciuc, acuzată că l-a cucerit pe filosof când prima soție era bolnavă

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img