Ucraina a pus la ”bătaie” în Rusia un nou tip de drone

Ucraina a pus la ”bătaie” în Rusia un nou tip de drone. Ucraina a folosit aceste drone în loviturile de sâmbăta trecută asupra aeroportului Kursk din vestul Rusiei, afirmă presa de la Kiev preluată vineri de dpa.

 

Partea militară a aeroportului a fost atacată cu 16 rachete confecţionate din carton, dificil de localizat de radarele apărării antiaeriene, arată surse din serviciul ucrainean de informaţii SBU.

Reuters nu a fost în măsură să confirme independent ştirea respectivă.

Autorităţile ruse au confirmat că apărarea antiaeriană a deschis focul asupra unor drone inamice, însă nu a dat date despre distrugerea unor aeronave sau a altor echipamente militare de pe aeroport. Nici imaginile din satelit obţinute luni nu au clarificat situaţia.

Conform presei ucrainene, Kievul dispune de drone uşoare din carton şi benzi de cauciuc, produse în primăvara aceasta de o firmă australiană. Dronele ucrainene au lovit de mai multe ori cu succes în ultimele zile ţinte de pe teritoriul Rusiei, unele la distanţe mari de frontieră.

Ucraina rezistă de un an şi jumătate invaziei de mare amploare a forţelor ruse, beneficiind de ajutoare din partea Occidentului. Kievul încearcă tot mai mult să compenseze inferioritatea aviaţiei de vânătoare şi a rachetelor, cu ajutorul dronelor, inclusiv de producţie proprie.

Citeste si...  Cosette Chichirău şi-a anunţat demisia din USR

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img