Uber raportează cel mai puternic trimestru din toate timpurile, în timp ce majoritatea companiilor din Silicon Valley stagnează

Uber a raportat miercuri o creștere puternică a veniturilor în ultimele trei luni ale anului trecut, sfidând o încetinire care a afectat o mare parte din restul sectorului tehnologic, transmite CNN Business.
Gigantul de ride-hailing a raportat venituri de 8,6 miliarde de dolari pentru acest trimestru, depășind estimările Wall Street și marcând o creștere de 49% față de anul precedent.
Creșterea sa a fost alimentată de o creștere a numărului de călători. Compania a precizat că numărul de călătorii în timpul trimestrului a atins 2,1 miliarde, un record trimestrial fără precedent și reprezentând aproximativ 23 de milioane de călătorii pe zi în medie.
Într-o declarație cu rezultatele, CEO-ul Dara Khosrowshahi a numit acest trimestru “cel mai puternic trimestru din toate timpurile” al companiei.
Acțiunile Uber au crescut cu până la 8% în tranzacțiile de dinaintea pieței miercuri, în urma rezultatelor.
În ultimele luni, multe dintre cele mai mari nume din industria tehnologică au înregistrat o încetinire a vânzărilor, în condițiile în care incertitudinea economică mai largă îi împinge pe agenții de publicitate și pe unii consumatori să regândească cheltuielile. Industria tehnologică, care a cunoscut un boom în timpul pandemiei, deoarece oamenii au fost forțați să petreacă mai mult timp online, a trebuit, de asemenea, să se confrunte cu o schimbare a acestui comportament pe măsură ce oamenii se întorc la viața lor offline.
Totuși, această schimbare pare să fie benefică pentru Uber.
“Uber continuă să înregistreze o creștere sănătoasă, deoarece oferta de șoferi pare să fie stabilă, în timp ce compania continuă să beneficieze de revenirea călătoriilor, de trecerea la birou și de alte tendințe post-pandemice care continuă să se mențină în marile orașe”, a declarat Dan Ives, analist la Wedbush Securities, într-o notă de miercuri, după publicarea rezultatelor Uber.
Uber se așteaptă ca această creștere să continue și în trimestrul actual. Compania a prognozat că rezervările sale brute vor crește între 20% și 24% față de anul precedent. Într-o declarație însoțită de rezultate, directorul financiar Nelson Chai a declarat că firma este pregătită “pentru încă un an record”.
 

Citeste si...  Cea mai mare companie alimentară din lume, Nestle, transmite că va majora şi mai mult preţurile produselor sale alimentare în acest an

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img