Twitter renunță la etichetele albastre pentru președintele Joe Biden, presa afiliată la stat și finanțată de guvern

Platforma de socializare Twitter, preluată de Elon Musk, a renunțat discret la etichetele care identificau conturile de oficiali și instituții media afiliate la stat și finanțate de guvern, inclusiv la denumirile folosite pentru a identifica contul președintelui Joe Biden ca fiind autentic, conform CNBC.
Actualizarea vine la o zi după ce compania a eliminat marcajele albastre ale utilizatorilor verificați vechi, ceea ce a generat îngrijorări că dezinformarea s-ar putea răspândi mai ușor pe site.
Începând de vineri dimineață, conturile personale și oficiale ale președintelui SUA, ale primei doamne Jill Biden și ale vicepreședintelui Kamala Harris nu mai afișau etichete care să îi identifice ca fiind oficiali guvernamentali.
De asemenea, au fost îndepărtate etichetele de la mass-media și jurnaliști afiliați Rusiei și Chinei, inclusiv de pe contul oficial al președintelui Rusiei, care a rămas nefolosit de la invazia țării în Ucraina de anul trecut.
Etichetele atât pentru oficialii guvernamentali, cât și pentru mass-media afiliate statului au fost introduse în 2020, ca parte a unui efort de a proteja discursul politic pe platformă.
Schimbarea de vineri a dus, de asemenea, la eliminarea unor etichete controversate adăugate la conturile media la începutul acestei luni.
Twitter-ul lui Musk marcase conturile mai multor instituții media, inclusiv NPR, BBC și Canadian Broadcasting Corp. ca fiind “afiliate la stat”. Această desemnare a alarmat directorii și jurnaliștii de la aceste instituții.
Ca răspuns la aceste etichete, NPR a anunțat că va înceta să mai folosească Twitter în calitate oficială pentru a disemina reportaje.
BBC este finanțat de o licență TV impusă la nivel național, dar nu se încadrează în definiția convențională a “mass-media afiliată statului”. Acest apelativ este rezervat în mod obișnuit unor instituții precum RT, cunoscută anterior sub numele de Russia Today, care primește finanțare de la guvernul rus și a fost descrisă de Departamentul de Stat al SUA ca fiind un organ de propagandă.
 

Citeste si...  Renault cheamă băncile de investiţii să facă oferte pentru viitoarea ofertă publică iniţială a diviziei sale de vehicule electrice

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img