Twitter a decis să iasă din Codul de bune practici al UE împotriva dezinformării. Comisar european: ”Puteţi fugi, dar nu vă puteţi ascunde!”

Twitter a decis să iasă din Codul de bune practici al Uniunii Europene (UE) împotriva dezinformării online, însă ”obligaţiile pe care le are rămân”, anunţă comisarul european al Industriei Thierry Breton într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare a lui Elon Musk, relatează agenția AFP, citată de News.ro.
”Puteţi fugi, dar nu vă puteţi ascunde. În afară de angajamentele voluntare, lupta împotriva dezinformării va fi o obligaţie legală, în virtutea DSA (Legea serviciilor digitale), începând de la 25 august”, subliniază el în acest mesaj pe care l-a postat vineri.
”Echipele noastre vor fi pregătite să pună legea în aplicare”, avertizează comisarul european.
Codul european al bunelor practici – lansat în 2019 – reuneşte aproximativ 30 de semnatari – giganţi ca Meta, Google, Twitter, Microsoft, TikTok, dar şi platforme mai mici şi profesionişti din publicitate, verificatori ai faptelor (fact-checkers) şi organizaţii nonguvernamentale (ONG).
Semnatarii au participat la redactarea textului, care constă în aproximativ 40 de angajamente vizând o mai bună cooperare cu verificatorii de fapte şi să priveze de publicitate site-urile care difuzează informaţii false.
Plecarea Twitter nu este o surpriză pentru serviciile lui Thierry Breton.
Miliardarul Elon Musk a relaxat – după ce a cumpărat reţeaua de socializare, în urmă cu şase luni – moderarea conţinuturilor cu probleme şi este acuzat de faptul că a amplificat vocea propagatorilor notorii de dezinformare pe platformă.
”Dacă (Elon Musk) nu este serios în privinţa Codului, poate că e mai bine să iasă din el”, comenta vineri un reprezentant al Comisiei Europene contactat de AFP.

Citeste si...  UiPath raportează venituri de 326 de milioane de dolari pentru trimestrul III, în creștere cu 24% față de acum un an/ Pierderea netă s-a redus. Primul unicorn românesc, acum companie listată cu sediu în SUA, estimează creșteri în T4

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img