Turcii au început producția de țeavă pentru „autostrada” evacuării gazului din Marea Neagră FOTO

Turcii de la Toscelik Spiral Pipe au început deja producția de țeavă pentru gazoductul Tuzla – Podișor, la doar o săptămână după ce au fost desemnați furnizor unic de conducte pentru acest proiect, potrivit informațiilor oferite de Transgaz, beneficiarul final al acestui proiect și cel care plătește pentru el. Tuzla – Podișor este un gazoduct care are ca scop să facă evacuarea gazelor în Sistemul Național de Transport din Marea Neagră, care vor fi extrase de Petrom și Romgaz. Este un proiect de 500 de milioane de euro care va fi finalizat în doi ani.
Consorțiul Petrom – Romgaz a anunțat că începerea producției este estimată pentru finalul lui 2026 – începutul lui 2027. Din Marea Neagră, la doi ani după începerea extracției, se poate ajunge la o producție de 7-8 miliarde de metri cubi anual.
Toscelik va livra 102 mii de tone de țevi de oțel în intervalul de diametre 813- 1219 mm, cu standardul de producție ISO 3183 PSL2 și calitatea oțelului L415NE PSL2, în decurs de un an. Lungimea conductei de oțel produsă de Toscelik va fi de 306,5 kilometri.
Sursa foto: Transgaz
Sursa foto: Transgaz
Firma turcească este și furnizorul de conductă pentru BRUA Gas Pipeline, proiect internațional care aduce gazul din sudul Europei către Vest, cu secțiune și în România.
Toscelik Spiral Pipe operează unități de producție în Algeria și Turcia. Ambele unități ale companiei din Algeria și Turkiye au o capacitate anuală de producție de 400 de mii de tone.
„Autostrada” gazului, adică gazoductul care transportă gazul extras din Marea Neagră în SNT, este făcută cu totul de turci, pentru că, în timp ce acum Toscelik livrează țeava, de construcție se ocupă Kalyon, altă companie turcească, care a primit contractul acum trei luni și are la dispoziție 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Ceremonia de semnare a avut loc la sediul Guvernului din București, cu participarea viceprim-ministrului român Marian Neacșu, a ministrului Energiei Sebastian Burduja, a directorului general al SNTGN Transgaz, Ion Sterian, iar din partea Kalyon İnşaat, a participat Serdar Över, membru al Consiliului de Administrație.

Citeste si...  Uzinele Dacia și Ford din România au produs în primele patru luni ale anului peste 176.000 de autoturisme, dar creșterea este de numai 0,2% față de perioada similară din 2022 / Scădere de 15% a producției în aprilie, după ce Dacia a oprit temporar producția

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img