Tribunalul Bucureşti a respins ca NEFONDATĂ contestaţia lui Mario De Mezzo privind concedierea de la Primăria Sector 5

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins solicitarea prefectului de Olt Mario De Mezzo de suspendare a concedierii sale din postul de consilier pe care îl ocupa la Primăria Sector 5. El a fost îndepărtat din această funcţie de unde încasa aproape 7.000 lei, chiar de către Cristian Popescu Piedone, după întoarcerea sa la conducerea Sectorului 5. Edilul n-a stat la discuţii cu cel care încasa două venituri de la Stat.

Simultan, pe lângă banii de la S5, actualul prefect încasa şi un salariu de aproape 9.000 lei pe lună de la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), unde ocupa postul de director adjunct.

Mai mult, jurnaliştii de la Investigatoria scriau că Mario De Mezzo conducea fără griji mașina de la Amenajări Edilitare și Salubrizare SA, un operator de servicii publice.

Mario De Mezzo a contestat decizia de concediere la Secţia a VIII-a de Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale a Tribunalului Bucureşti.

Magistraţii bucureşteni au decis, luni, să-i respingă cererea de chemare în judecată ca neîntemeiat. Prefectul mai poate face recurs, în următoarele cinci zile, decizia nefiind încă definitivă.

A vrut să-i ia locul lui Piedone

În iunie 2022, vicepreședintele PNL Sector 5, Mario de Mezzo, ar fi anunțat că va candida la Primăria sectorului, potrivit unor surse citate de news.ro.

Postul de primar al Sectorului 5 rămăsese vacant după ce Cristian Popescu Piedone a ajuns al închisoare, fiind condamnat în dosarul „Colectiv”. Piedone a revenit însă după ce condamnare i-a fost anulată de Curtea Supremă.

Candidat, în 2020, la Primăria Slatina, de Mezzo a fost îndepărtat din cursă şi ulterior din organizaţia municipală chiar de preşedintele filialei, Liviu Voiculescu. Acesta din urmă l-a înlocuit şi a pierdut alegerile în faţa social-democratului Emil Moţ.

Citeste si...  Explozii la o staţie GPL. Care este starea răniţilor

De Mezzo a fost numit prefect al judeţului Olt în şedinţa Guvernului din 3 august, iar ziua următoare a depus jurământul. El l-a înlocuit în funcţie pe Florin Homorean, secretar general al PNL Olt şi preşedinte al PNL Slatina, care ocupa funcţia din anul 2020.

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img