Tranzacția prin care Cemacon, parte a Grupului Pavăl Holding, preia compania Euro Cărămida, autorizată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Cemacon, parte a Grupului Pavăl Holding, intenţionează să preia compania Euro Cărămida, potrivit unui comunicat de presă.
Cele două companii sunt, în principal, producători de blocuri ceramice. În urma analizei efectuate, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Producătorul de materiale de construcții Cemacon, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, a înregistrat în primul trimestru al anului 2023 o cifră de afaceri de 47,22 milioane lei și un rezultat net de 12,78 milioane lei menținând rata profitabilității peste 27%, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Compania spune că toate aceste rezultate au venit într-un context economic destul de dificil de anticipat, cu multe modificări în zona de resurse energetice, creșterea dobânzilor și o inflație generalizată.
„Liniile de productie au operat la capacitate, neexistând întreruperi majore ale fluxului de producție, ceea ce a permis obținerea unor sinergii operaționale semnificative, cu impact direct in costul de producție și în profitabilitatea companiei”, potrivit datelor de la BVB.
Activele nete ale companiei înregistrau o creștere de 5% în primul trimestru din 2023, față de finalul anului 2022 cumulând 386 milioane lei.

Citeste si...  Acţiuni pentru a migra din VMware

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img