Transgaz are pregătite echipe de intervenţie care ar putea participa la remedierea defecţiunilor infrastructurii de transport gaze din Turcia

”Transgaz, cel mai mare OTS din centrul şi sud estul Europei, (…) îşi exprimă întregul sprijin faţă de colegii de la BOTAS, compania care operează şi exploatează infrastructura de transport gaze naturale din Turcia, care e importantă şi pentru tranzitul gazelor naturale din zona Mării Caspice către Europa. (…) Transgaz îşi manifestă întreaga disponibilitate ca echipele sale tehnice de intervenţie să ajute la remedierea avariilor produse infrastructurii de transport gaze naturale, fiind pregătite să efectueze urgent deplasarea în acest scop”, a transmis, luni seară, Transgaz, într-un comunicat de presă.

Compania a precizat că directorul general al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian a transmis, în cursul zilei de luni, o scrisoare lui Alparslan Bayraktar, ministrul adjunct al Energiei şi Resurselor Naturale şi lui Burhan Özcan, Director General al BOTAŞ PETROLEUM PIPELINE CORPORATION, prin care şi-a arătat disponibilitatea completă pentru ca specialiştii companiei să se deplaseze de urgenţă în Turcia, pentru a ajuta la remedierea avariilor pe care cutremurele care au afectat Turcia le-au adus sistemului de transport gaze naturale.

”Domnul Burhan Özcan, a răspuns manifestându-şi recunoştinţa faţă de solidaritatea şi sprijinul oferite de către Transgaz. În numele companiei Transgaz, domnul director general, Ion Sterian, transmite sincere condoleanţe familiilor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma acestor cutremure şi îşi exprimă speranţa pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite”, se mai arară în comunicat.

 

Citeste si...  Banca germană Commerzbank va reveni în indicele bursier DAX la sfârşitul lunii februarie, după ce a fost eliminată în 2018

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img