Total suspendă investiția într-un proiect de 50 de miliarde de dolari în domeniul hidrogenului

Francezii de la TotalEnergies își pun în așteptare planurile de a prelua o participație de 25% în proiectul de hidrogen de 50 de miliarde de dolari al grupului Adani, aflat în dificultate, în așteptarea a ceea ce a numit „claritate” cu privire la acuzațiile recente care au dus la prăbușirea acțiunilor Adan și chiar la proteste de stradă antiguvernamentale în India, scrie Oil Price.
Fiind unul dintre cei mai mari investitori străini ai Adani, cu participații existente în companiile de gaze și de energie regenerabilă ale Adani, în valoare totală de peste 3 miliarde de dolari, directorul general al TotalEnergies, Patrick Pouyanné, a declarat în timpul unei teleconferințe privind rezultatele că “nu are sens să adăugăm mai multe [proiecte] până când nu există claritate. Adani trebuie să explice acuzațiile”.
TotalEnergies, în iunie 2022, a anunțat că va prelua o participație de 25% în Adani New Industries ltd (ANIL), care va investi 50 de miliarde de dolari pe parcursul unui deceniu într-un proiect de hidrogen verde care plănuia să producă 1 milion de tone de hidrogen verde înainte de 2030.
Un raport al vânzătorilor în lipsă a acuzat Adani de diverse practici frauduloase, ceea ce a dus la pierderea a zeci de miliarde de dolari de către companiile Adani atunci când investitorii au ieșit în panică. De asemenea, raportul a determinat Adani Group să anuleze o ofertă de acțiuni în valoare de 2,5 miliarde de dolari.
Incidentul a dus, de asemenea, la proteste în India, sute de manifestanți ai partidelor de opoziție ieșind în stradă la New Delhi, cerându-i premierului Narenda Modi să ordone o anchetă asupra grupului Adani.
Luni, grupul Adani a declarat că principalii săi investitori s-au angajat să plătească anticipat 1,1 miliarde de dolari în împrumuturi garantate cu acțiuni care ajung la scadență în septembrie 2024, ceea ce a dus la un salt de 9% al unei acțiuni Adani, Adani Ports & Special Economic Zone.
TotalEnergies deține acțiuni la Adani Green Energy Ltd și la unitatea de gaze de oraș Adani Total Gas Ltd. În ceea ce privește investițiile sale existente în Adani, Pouyanne a declarat în ultima teleconferință privind câștigurile că investițiile au performanțe bune, cu active și venituri “sănătoase”.

Citeste si...  CEO UBS: “Nu am cumpărat Credit Suisse doar pentru a o închide”

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img