Topul celor mai bune orașe studențești din 2023

Topul celor mai bune orașe studențești din 2023. Cluj-Napoca rămâne și în anul 2023 cel mai bun oraș studențesc al României.

Cluj-Napoca rămâne și în anul 2023 cel mai bun oraș studențesc al României, conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți. Potrivit informațiilor date recent publicității, în România, prima poziție este ocupată de municipiul Cluj-Napoca (locul 137 la nivel internațional), urmat de București (141 internațional) și Timișoara (151-160 internațional). În total, în clasament au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Melbourne, Munich, Paris, Sydney, Berlin, Zurich și Boston.

„Faptul că în al doilea an consecutiv orașul Cluj-Napoca ocupă primul loc în România ca cel mai bun centru academic pentru studenți este un lucru foarte important, dar nu neobișnuit. Orașul găzduiește cea mai veche și cea mai mare universitate a țării (UBB) și alte cinci instituții publice de învățământ mai specializate, repere în domeniul lor la nivel național (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD și ANMGD), toate reunite în Uniunea Universităților Clujene (http://www.uuc.ro/). Este important să menținem acest standard prin cooperarea dintre universitățile clujene și cu autoritățile locale”, declară președintele Uniunii Universităților Clujene (și rectorul UBB), prof. univ. dr. Daniel David.

Citește și Șefa Institutului de Oncologie și-a plătit nora cu 10.000 de lei/lună ca să nu facă nimic

Clasamentul QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți are la bază indicatori academici (rankings), de accesibililitate (affordability) și de calitate a vieții (desirability) și a fost publicat începând din anul 2019 (https://www.topuniversities.com/best-student-cities/methodology). România a pătruns în clasament în ultimii doi ani, orașul Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziție în țară, titrează Monitorul de Cluj.

Citeste si...  A fost filmat de mituitor. CEDO: Sunt valabile înregistrările făcute cu camere ascunse

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img