Top cele mai eficiente mașini diesel europene


Chiar dacă s-ar putea să ți se pară incredibil, gândindu-te la modul în care se mișcă lucrurile acum, mașinile diesel nu vor dispărea pe piață prea curând. Așa că, dacă te gândeai să investești într-o mașină diesel pentru că este ieftină de întreținut și condus la drum lung, să știi că încă merită să faci acest lucru, iar cele de mai jos sunt variantele pe care ți le propunem pentru o astfel de investiție.

Mercedes-Benz E300 de

Nu, nu am făcut o greșeală – acesta este un motor diesel plug-in hibrid foarte ergonomic, care te ajută să obții un kilometraj foarte bun, cu bani puțini.

Cu toate acestea, ar trebui să reții că va trebui să păstrezi bateria mașinii încărcată pentru a obține cele mai bune performanțe.

Cu o baterie plină, Mercedes promite o autonomie de peste 50 de kilometri, suficientă pentru a te duce oriunde în oraș.

Peugeot 208 1.5 Blue HDi

Lansat în 2019, hibridul diesel Peugeot 208 este unul dintre supermini-urile cu cel mai frumos aspect.

Este prevăzut cu cinci uși și dispune de: lumini LED luxoase și un motor diesel de 1,5 litri cu performanțe impresionante.

Interiorul acestui bebeluș de la Peugeot este la fel de interesant, cu un tablou de bord foarte elegant, care include instrumente pe care le vezi peste volan și nu prin el.

Opel Corsa 1.5 Turbo D

Nu este o coincidență faptul că Corsa împărtășește aspectul frumos al Peugeot-urilor mai recente – ambele mărci funcționează acum sub umbrela Stellantis.

Și dedesubtul capotei asemănările sunt destul de izbitoare, deoarece Corsa are același motor cu Peugeot, dar și alte elemente identice cu acesta, ceea ce explică și de ce ambele sunt cam la fel de economice când vine vorba de consumul de combustibil.

Citeste si...  Sfaturi despre anvelopele pentru camioane - Pentru a conduce în deplină siguranță

blank

Promovează-te inteligent! CautiMasina.ro se asigura ca ajungi la clienţi potriviţi

Skoda Octavia 2.0 TDI SE

Aproape orice versiune de la Skoda Octavia se prezintă sub forma unei mașini mici, de familie, dar cu un spațiu interior foarte generos și un portbagaj uriaș, în special la modelul Estate – una din versiunile cu cea mai bună ergonomie.

Unitatea sa TDI de 2,0 litri de 150 CP nu este cel mai puternic motor, dar are un cuplu foarte mare, ceea ce înseamnă că îl vei putea lăsa în treapta maximă pe străzi și pe autostradă fără a fi nevoie să schimbi de prea multe ori vitezele.

Volkswagen Golf 2.0 TDI

Destul de asemănător cu Peugeot-ul și Opel-ul menționate mai sus, și Volkswagen Golf 2.0 TDI este o mașină economică.

Această versiune a lui Mk8 Golf are același motor diesel de 150 CP și aceeași cutie manuală cu șase trepte.

Nu este la fel de încăpător ca Octavia în interior, dar arată mai luxos, cu instrumente digitale pe majoritatea versiunilor și un ecran mare de infotainment.

Cum să consumi mai puțin combustibil la condus?

Există câteva modificări pe care le poți aduce stilului personal de condus pentru a te asigura că vei obține un consum mai mic de combustibil.

1) Închide A/C

Oprirea aerului condiționat este ceva ușor de făcut și te ajută să economisești o bună parte de combustibil, deoarece motorul tău alimentează mult mai mult decât crezi, din culise.

2) Fii mai drăguț cu mașina ta

Cu cât ai mai multă siguranță în piciorul drept, cu atât consumi mai puțin combustibil la condus. De exemplu, dacă ești pe autostradă, încearcă să păstrezi turația și viteza cât mai potolite posibil pentru a maximiza economia de combustibil. Același lucru este valabil și pentru pornire. Cu cât ești pornirea este mai lină, cu atât există mai puțină presiune asupra motorului tău.

Citeste si...  Cum să menții performanța automobilului cu ajutorul soluției de curățare GertechTeile DPF

3) Ridică-te și mai mergi puțin

O altă modalitate de a te asigura că ești cât mai eficient posibil este să încerci să eviți călătoriile mai scurte. Acest lucru se datorează faptului că motorul are nevoie de timp pentru a se încălzi, așa că dacă conduci cinci minute pe drum pentru o bucată de pâine, sunt șanse să fie încă rece când te întorci.

Îți place vreunul din modelele pe care ți le-am prezentat noi aici? Atunci folosește motorul de căutare cauțimașină.ro și vezi dacă nu cumva vinde cineva un model second hand la un preț convenabil. Dacă viitoarea ta mașină a fost deja scoasă la vânzare, aici e locul perfect unde să-ți dai întâlnire cu ea!

Toate mașinile noi și second hand. O singură căutare.

Cautimasina.ro

Cautimasina.ro
Cautimasina.rohttps://cautimasina.ro
Toate mașinile noi și second hand. O singură căutare.

Cele mai citite articole

spot_img