TikTok spune că a acționat pentru a limita dezinformarea pe fondul războiului dintre Israel și Hamas

TikTok a declarat că a desemnat o echipă de mai multe persoane pentru a combate dezinformarea pe platforma sa după atacul asupra Israelului de către Hamas, după ce Uniunea Europeană a mustrat compania de social media, transmite The Guardian.
Compania, care este deținută de compania chineză ByteDance, a precizat într-o declarație că a “mobilizat imediat resurse și personal semnificativ pentru a ajuta la menținerea siguranței comunității noastre și a integrității platformei noastre” și că a eliminat peste 500.000 de videoclipuri și a închis 8.000 de transmisiuni live în regiune.
Companiile de social media au fost supuse în mod repetat controlului în perioadele de război, cum ar fi invazia Rusiei în Ucraina, luptele pentru regiunea disputată Nagorno-Karabah și, în prezent, războiul dintre Hamas și Israel.
TikTok a declarat că a lansat un centru de comandă pentru a analiza cel mai recent conflict, și-a actualizat sistemele automate de detectare pentru a căuta conținut grafic și violent și a adăugat un număr nespecificat de moderatori care vorbesc arabă și ebraică. De asemenea, a restricționat transmisiunile în direct “având în vedere riscul sporit de siguranță în contextul actualei situații de luare de ostatici”.
Vineri, UE a anunțat că a deschis o investigație asupra X, fostul Twitter, pentru dezinformarea legată de conflict, în timp ce a mustrat, de asemenea, proprietarul Facebook, Meta.
Comisarul european pentru industrie, Thierry Breton, i-a scris joi lui Shou Zi Chew, directorul executiv al TikTok, solicitându-i companiei să își intensifice eforturile de a răspunde prompt la solicitările autorităților de aplicare a legii de a retrage conținutul ilegal și cerându-i un răspuns la scrisoarea sa în termen de 24 de ore.
Breton a declarat că UE a văzut “indicii că TikTok este folosit pentru a disemina conținut ilegal și dezinformare în UE”.
TikTok are o responsabilitate specială în ceea ce privește protejarea copiilor și adolescenților de conținut grafic și angoasant, cum ar fi videoclipurile cu luare de ostatici, a declarat Breton, și că pe platformă circulă “imagini și fapte false și manipulate”.
 

Citeste si...  Statul român a respins propunerea Transelectrica de a repartiza ca dividende doar 50% din profit și dă de înțeles că vrea 90% / Reacția companiei: „Lipsa de numerar va crea vulnerabilități și poate pune în pericol siguranța financiară”

#TikTok has a particular obligation to protect children & teenagers from violent content & terrorist propaganda —as well as death challenges & potentially life-threatening content.#DSA sets out very clear obligations TikTok must comply with.
Letter to TikTok CEO Shou Zi Chew pic.twitter.com/J1tpVzXaYR
— Thierry Breton (@ThierryBreton) October 12, 2023

Platforma de socializare a insistat că “se opune terorismului”.
“Suntem șocați și îngroziți de actele oribile de terorism din Israel de săptămâna trecută”, a declarat TikTok. “Suntem, de asemenea, profund întristați de intensificarea crizei umanitare care se desfășoară în Gaza.Inimile noastre se frâng pentru toți cei care au fost afectați”.De asemenea, a mai spus că rămâne “concentrată pe susținerea libertății de exprimare, pe susținerea angajamentului nostru față de drepturile omului și pe protejarea platformei noastre în timpul războiului dintre Israel și Hamas”.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img