The Sun: Serviciile secrete americane estimează că aproape 190.000 de militari ruși au murit în războiul din Ucraina

Ruşii ar fi pierdut circa 188.000 de oameni de la declanşarea invaziei în Ucraina, iar timp ce 2.000 dintre tancurile lor au fost distruse sau capturate de ucraineni în cele 331 de zile de război, scrie The Sun.

The Sun precizează că este vorba despre estimări ale serviciilor secrete americane care ar fi fost împărtăşite vineri, în spatele uşilor închise, la reuniunea de la Ramstein.

Bilanţul estimat de americani reprezintă o creştere semnificativă faţă de cei 100.000 de soldaţi ruşi – ucişi, răniţi sau care au dezertat de la invazia din februarie anul trecut – estimată public la sfârşitul anului trecut de secretarul britanic al apărării Ben Wallace, menţionează The Sun.

Şi generalul american de rang înalt Mark Milley, şeful Statului Major Întrunit, a declarat că Rusia înregistrează „un număr enorm de pierderi”, dar nu a dezvăluit public cifra exactă. Întrebat despre pierderile ruseşti, el a spus că bilanţul este acum „semnificativ de mult peste 100.000”, precizează cotidianul britanic, care menţionează că surse din domeniul apărării i-au confirmat estimarea surprinzătoare a americanilor.

Bilanţul include militari ruşi, dar şi din grupul de mercenari Wagner.

În comparaţie, ruşii susţin că au pierdut doar 15.000 de oameni în timpul ocupaţiei sovietice a Afganistanului, pe tot parcursul anilor 1980.

Citeste si...  Candidații republicani sunt prudenți în privința angajării de trupe americane în Taiwan

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img