Tesla lansează Model X și Model S cu o gamă inferioară, mai ieftine cu 10.000 de dolari

Tesla a lansat în SUA versiuni mai ieftine ale vehiculelor sale Model S și Model X, în contextul în care concurența în domeniul vehiculelor electrice continuă să crească, transmite CNBC.
Versiunile mai ieftine ale celor două vehicule lansate luni sunt cu 10.000 de dolari mai ieftine decât modelul obișnuit, potrivit site-ului Tesla.
Modelul X Standard Range începe de la 88.490 de dolari, față de 98.490 de dolari pentru Model X. Versiunea mai ieftină are o autonomie de 255 de mile până la 269 de mile. Pentru comparație, Model X are o autonomie de 330 mile până la 348 mile și o viteză de accelerare ușor mai mare.
Model S Standard Range începe de la un preț de 78.490 de dolari față de 88.490 de dolari pentru Model S. Versiunea mai ieftină a lui Model S are o autonomie de 298 mile până la 320 mile. Model S are o autonomie de 375 mile până la 405 mile.
esla continuă să se concentreze pe câștigarea cotei de piață și pe creșterea vânzărilor mașinilor sale, în detrimentul marjelor. În rezultatele sale din trimestrul din iunie, producătorul auto, condus de miliardarul Elon Musk, a raportat marje operaționale de 9,6%, cele mai mici din cel puțin ultimele cinci trimestre.
Mașinile cu costuri mai mici fac parte dintr-o campanie mai amplă a Tesla care se concentrează pe a fi competitivă la preț, în condițiile în care producătorii auto din întreaga lume lansează vehicule electrice și concurența se intensifică.
Tesla și-a modificat în mod continuu prețurile pe piețele cheie. Duminică, compania a redus din nou prețurile pentru automobilele sale Model Y și Model 3 în China.
Model S și Model X sunt cele mai vechi vehicule ale Tesla, iar reducerea prețurilor poate fi o încercare de a da un suflu nou acestor mașini, în timp ce investitorii așteaptă producția în masă a Cybertruck-ului companiei, anul viitor.
 
 

Citeste si...  Efectul Bard: Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut joi cu 4,9%, după lansarea chatbotului său de inteligenţă artificială în Europa şi Brazilia

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img