Tancuri SF în Ucraina. Rheinmetall anunță că vrea să livreze Panther KF51, tancuri de ultima generație echipate cu lansatoare de drone și rachete antiaeriene

Producatorul german de armament Rheinmetall a anuntat joi ca vrea sa livreze Ucrainei cele mai recente modele de tancuri, inclusiv tancuri de lupta Panther, a declarat joi directorul general Armin Papperger pentru cotidianul economic Handelsblatt, citat de Reuters.

„Ucraina este interesata de Lynx si Panther – cele mai moderne vehicule de lupta pentru infanterie si tancuri de lupta”, a declarat acesta, adaugand ca au existat deja discutii cu Kievul.

Guvernul german ar trebui sa aprobe orice export de tancuri Panther, care au fost dezvoltate in Germania, a subliniat ziarul. In cazul in care autorizatia va fi acordata, tancurile vor fi livrate in 15-18 luni, a dat asigurari seful Rheinmetall.

Este vorba despre tancurile Panther KF51 si vehiculele de lupta a infanteriei (IFV) Lynx.

Grupul Rheinmetall a prezentat tancul de lupta Panther KF51 la targul international Eurosatory, la 13 iunie 2022. Tancul este echipat cu un lansator pentru drone de recunoastere si drone kamikaze. In plus, este echipat cu protectie AMAP, care actioneaza ca un sistem de aparare aeriana.

BMP Lynx a fost introdus de grup in 2016. Blindajul de otel al BMP protejeaza impotriva armelor antitanc, a munitiei de calibru mediu, a artileriei cu fragmentare si a bombelor. Exista un sistem de protectie AMAP.

Citeste si...  Se fură ca în codru din magazine. A dispărut marfă de miliarde

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img