Tânăr bătut cu bestialitate de polițiști, într-un centru educativ pentru deținuți

Un tânăr a fost snopit în bătaie de gardieni, la un centru pentru delicvenții minori din Buziaș. În urma imaginilor revoltătoare, conducerea centrului „educativ” a fost demisă.

Centrul Educativ Buziaș este destinat „resocializării minorilor și tinerilor, care au săvârşit fapte penale” şi cărora li s-a aplicat „măsura educativă a internării într-un centru de reeducare”, potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al instituției. În spațiul public au apărut imagini în care un tânăr este bătut cu bestialitate de polițiști, fiind trântit la pământ și snopit în bătaiel. Incidentul ar fi avut loc în urmă cu doar câteva zile.

Imaginile „greu de privit”, cu un puternic impact emoțional, au fost publicate de ministrul Justiției Alina Gorghiu, pe pagina oficială de Facebook

Citește și Două centre de îngrijire din Bistrița-Năsăud funcționează fără licență. Cum e posibil?

Ministrul a anunțat, joi, că a demis conducerea centrului educativ pentru minori de la Buziaș și a depus denunț penal după ce imaginile au apărut în spațiul public. „Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deținuții din Centrul educativ -Buziaș, minori și tineri – sunt bătuți cu bestialitate de polițiști. Revoltător și inadmisibil cum înțeleg polițiștii din acest centru să își exercite atribuțiile”, a scris Alina Gorghiu. (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citeste si...  Zilele teatrului pentru copii la Biblioteca Națională din București

Parteneri

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img