Sute de clădiri din judeţul Olt, încadrate în diferite grade de risc seisimic. Cele mai multe sunt administrate de stat

175 de imobile din judeţul Olt au fost încadrate în clase de risc seismic, în urma expertizării, potrivit datelor remise de Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, dintre aceste clădiri, 29 au fost încadrate cu risc seismic IV, 129 cu risc seismic III, 13 cu risc seismic II, trei clădiri sunt cu risc seismic I, iar una a fost propusă pentru demolare.

118 dintre cele 175 de localităţi din judeţ, care sunt încadrrate în clase de risc seismic, sunt administrate de instituţii ale statului, fiind vorba de şcoli, primării, cămine culturale sau grădiniţe.

Lista clădirilor expertizate la nivelul judeţului Olt, încadrate în clasa I de risc seismic:

comuna Mihăeşti – dispensar medical uman – clădire construită în anul 1920, parter, situată pe strada Principală, consolidare finalizată;

municipiul Caracal – Casa Hagiescu-Mirişte – clădire construită în anul 1900, parter+1 etaj, situată pe strada Bogdan Petriceicu Haşdei, în curs de consolidare din anul 2021;

comuna Slătioara – sediu primărie – clădire construită în anul 1848, parter, situată pe strada Revoluţiei – există un proiect pentru construirea unui nou sediu pe acelaşi amplasament şi demolarea celui existent.

Citeste si...  Desfăşurare impresionantă de forţe pentru găsirea unui convoi de maşini blocat de ploi pe un drum montan dintre Hunedoara şi Gorj. S-a intervenit cu elicopterul (FOTO&VIDEO)

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img