Sute de autovehicule second hand, oprite temporar de la vânzare în urma controalelor făcute de comisarii de la Protecţia Consumatorilor în regiunea Sud-Muntenia

Ampla acţiune de control făcută de reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud-Muntenia Ploieşti s-a desfăşurat în perioada 26 septembrie – 20 octombrie şi a avut în vedere respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercianţii de autovehicule rulate. 

 

”Au fost verificaţi 41 de operatori economici, aplicându-se 49 de sancţiuni (27 avertismente şi 22 amenzi în valoare de 123.000 lei). Pentru deficienţele constatate s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, pentru un număr de 618 autovehicule”, informează, joi, instituţia. 

 

Principalele deficienţe constatate au fost legate de faptul că autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afişate, sau erau incomplete, informaţii esenţiale de care trebuie să beneficieze consumatorii, respectiv marca, tipul combustibilului, capacitatea cilindrică, anul de fabricaţie, anul primei înmatriculări. Alte deficienţe au fost legate de faptul că lipseau informaţii privind verificarea kilometrajului, existenţa eventualelor daune, numărul de proprietari anterior sau termen de garanţie. În unele situaţii au fost constatate neconcordanţe între informaţiile prezentate şi cele din documentele autovehiculului.

 

Comisarii au constatat totodată că unii dintre vânzători nu acordau garanţia minimă legală de un an pentru autovehiculele rulate şi nici nu au contracte cu unităţi service autorizate, pentru asigurarea garanţiei.

Citeste si...  Tanczos Barna: Participarea UDMR la guvernare a adus şi aduce în continuare un ajutor real fermierilor / Ne dorim ca în perioada 2023-2027 să continuăm să ajutăm fermierii să acceseze cei 15,8 miliarde

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img