Stellantis pregătește extinderea pe cea mai mare piață auto din lume: Grupul ar putea prelua o participație de 20% de la producătorul chinez de automobile electrice Zhejiang Leapmotor Technologies

Grupul auto franco-italian Stellantis NV este aproape de un acord pentru preluarea unei participaţii de 20% la producătorul chinez de automobile electrice Zhejiang Leapmotor Technologies Ltd., aceasta fiind ultima încercare de a-şi creşte prezenţa pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Bloomberg, conform Agerpres.
Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, cele două companii sunt aproape de finalizarea detaliilor tranzacţiilor şi un anunţ ar putea fi făcut în zilele următoare.
De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Leapmotor au înregistrat un avans de 22% la bursa de la Hong Kong, ceea ce conferă constructorului chinez o valoare de piaţă de 5,4 miliarde de dolari. O participaţie de 20% la Leapmotor ar avea o valoare de aproximativ un miliard de dolari.
Sursele au mai spus că Leapmotor şi Stellantis discută de asemenea înfiinţarea unei societăţi mixte. Acest parteneriat ar putea permite Stellantis să producă şi să vândă anumite automobile Leapmotor în afara Chinei şi, în acelaşi timp, să dobândească acces la componente şi anumite tehnologii ale constructorului chinez de automobile electrice.
“Am anunţat în urmă cu câteva luni că studiem diferite scenarii pentru a profita de oportunităţile de afaceri care au legătură cu evoluţiile producătorilor chinezi, în contextul electrificării industriei auto mondiale. Nu avem alte noutăţi”, a declarat un purtător de cuvânt de la Stellantis.
Grupul Stellantis deţine mărci precum Chrysler, Fiat, Jeep şi Peugeot.
Marii producători mondiali de automobile vizează piaţa chineză a automobilelor electrice, în încercarea de a se extinde pe a doua economie a lumii. În luna iulie, grupul german Volkswagen a anunţat că intenţionează să investească 700 milioane de dolari în producătorul chinez Xpeng Inc. şi să dezvolte în comun automobile electrice în China.

Citeste si...  Deloitte va face un audit financiar și operațional de șase luni la CNAIR, CNIR, Metrorex, CFR Călători și CFR Infrastructură. Analiză cerută în PNRR și plătită de Transporturi

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img