Stelian Ion: Inspecția Judiciară s-a compromis definitiv prin abuzurile săvârșite. Se impune reformarea din temelii a IJ, dar și a CSM în ansamblu

Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, cere reformarea din temelii a Inspecției Judiciare, instituție care a fost și este folosită împotriva magistraților incomozi.

„Inspecția Judiciară s-a jucat cu reputația profesională și cariera unor judecători”

Solicitarea este formulată în contextul în care două judecătoare de la Curtea de Apel București, al căror nume este legat de condamnări în mai multe dosare de corupție, au câștigat toate procesele prin care au contestat excluderea lor din magistratură.

„Ani la rând, Inspecția Judiciară s-a jucat cu reputația profesională și cariera unor judecători care fie au avut curajul să se opună legilor comandate de Dragnea, fie au luat unele decizii curajoase în procesele penale, care au deranjat cuiburile de viespi.

Deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazurile Panioglu și Guluțanu ne arată că Inspecția Judiciară a fost doar o unealtă care acționa la comandă împotriva magistraților incomozi.

Citește și: Guvernul renunță la unele prevederi din legea „anti-cash” care afectau inclusiv furnizorii de utilități. O analiză locală

Iar Secția pentru judecători controlată în trecut de doamna Savonea, care a fost de acord cu propunerile Inspecției Judiciare, și-a pierdut orice credibilitate”, declară Stelian Ion.

„S-a compromis definitiv”

Fostul ministru USR al Justiției subliniază necesitatea reformării Inspecției Judiciare pentru ca această instituție să-și redobândească credibilitatea.

„Inspecția Judiciară nu mai poate exista în forma actuală fără a ridica suspiciuni în legătură cu orice decizie pe care o va lua. S-a compromis definitiv prin abuzurile săvârșite. Remediul l-ar putea reprezenta doar reformarea din temelii a Inspecției Judiciare, dar și a CSM în ansamblu”, precizează Stelian Ion.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citeste si...  În Centrul Capitalei, o toaletă publică a trecut printr-un proces de modernizare

(Sursă foto: Facebook – Stelian Ion)

Parteneri

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img