Statul Israel fierbe! Iranul a ameninţat direct: Toată lumea are degetul pe trăgaci

Un înalt oficial din Iran a lansat un avertisment crunt pentru Israel! Acesta a reafirmat sprijinul Teheranului pentru grupările militante aliate din Orientul Mijlociu și a subliniat că „toată lumea are degetul pe trăgaci”.

Ministrul de Externe din Iran, Hossein Amirabdollahian, a lansat un avertisment grav pentru Israel! Acesta a reafirmat sprijinul Teheranului pentru grupările militante aliate din Orientul Mijlociu.

Totodată, a cerut și o soluţie politică la actuala izbucnire de violenţă, conform DPA.

Un înalt oficial din Iran a lansat un avertisment crunt pentru Israel

„Rezistenţa este capabilă să întreprindă singură orice acţiune şi are mijloacele să o facă”, le-a spus Amirabdollahian reporterilor sâmbătă la Beirut, în contextul temerilor că războiul s-ar putea extinde în regiune.

De asemenea, ministrul a declarat că o serie de scenarii au fost discutate în întâlniri cu lideri ai grupărilor aliate din regiune.

„Toată lumea are scenarii pregătite şi toată lumea are degetul pe trăgaci”, a adăugat acesta.

Amirabdollahian i-a emis din nou avertismente puternice Israelului şi a cerut ca bombardarea Fâşiei Gaza să înceteze.

Chiar și așa, el a spus că Iranul vede spaţiu pentru diplomaţie.

„Există încă o posibilitate pentru măsuri diplomatice, însă mâine va fi prea târziu: Aceste crime trebuie oprite imediat”, a conchis ministrul iranian.

În momentul de față, Amirabdollahian face vizite la aliaţii Iranului din regiune. Vineri s-a aflat la Beirut, unde s-a întâlnit şi cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Amintim că Israel este inamicul declarat al Iranului de la Revoluţia islamică din 1979. Teheranul şi-a extins legăturile politice şi militare în regiune începând din anii 1990. Astfel, a creat o „axă a rezistenţei” cu sprijinul unor miliţii şiite, potrivit sursei menționate.

Citeste si...  UE promite ajutor militar Ucrainei de 20 miliarde €. Nu a strâns nici 5 miliarde. Care e motivul?

Hossein Amirabdollahian a cerut Israelului să înceteze atacurile asupra Fâșiei Gaza

Amintim că Amirabdollahian a declarat anterior că Hezbollah ia în considerare toate scenariile unui război. Mai mult, Israelul ar trebui să înceteze atacurile asupra Gaza cât mai curând, a spus el.

Vineri, pe data de 13 octombrie, ministrul iranian de Externe s-a întâlnit cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah. Acesta din urmă l-a informat cu privire la condițiile mișcării din Liban considerate, de asemenea, teroriste.

„Vreau să-i avertizez pe criminalii de război şi pe cei care susţin această entitate, înainte de a fi prea târziu, să oprească crimele împotriva civililor din Gaza, pentru că s-ar putea să fie prea târziu în (câteva) ore”, a declarat șeful diplomației iraniene.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img