Startup-ul Wow Lab anticipează afaceri în creștere cu 50% în 2024

Wow Lab, un start-up de educație științifică prin experimente fondat de antreprenoarea Anca Tănăsescu, a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 400.000 de lei și estimează o creștere cu 50% în 2024, la 600.000 de lei. Această creștere este susținută de o creștere de 40% a numărului de elevi participanți la atelierele de știință organizate de Wow Lab, iar pentru a sprijini acest avans, compania își va dubla numărul de traineri la 19.

Anul trecut, 75 de clase din 34 de școli au participat la atelierele Wow Lab. Pentru 2024, startup-ul estimează că va ajunge la 105 clase din 55 de școli, cu un total de 4.600 de elevi participanți, în creștere cu 39% față de cei 3.300 de copii din 2023.

„Ce diferențiază Wow Lab este că noi vrem să apropiem copiii de științe într-un mod inovator și creativ, ei învățând prin practică și experiment, dar și distractiv. De aceea, nu punem accent pe teorie, pe competiție și nu pregătim copiii pentru concursuri sau olimpiade, cum se întâmplă în sistemul educațional formal. Scopul nostru este să hrănim curiozitatea copiilor și nevoia lor firească de cunoaștere, completând astfel curricula educațională națională sau internațională, cum e în cazul școlilor private din țara noastră”, a declarat Anca Tănăsescu, fondatoarea Wow Lab.

„Până anul trecut am testat diverse formule de business, iar Wow Lab a fost pentru mine un proiect secundar. În 2023, am decis să ofer Wow Lab o nouă direcție și, deși până acum un an aveam un job full time la o corporație internațională, am hotărât renunț la el și să mă dedic exclusiv acestui start-up”, a mai spus antreprenoarea.

Citeste si...  Producătorul rus de automobile GAZ a intentat un nou proces, de 200 de milioane de dolari, împotriva Volkswagen. Compania susține că măsurile VW de a părăsi piaţa rusă i-au pus interesele în pericol

Programele Wow Lab abordează o provocare reală din educația formală actuală și anume, lipsa ocaziilor și a timpului pentru a explora latura practică și experimentală a științelor. Scopul atelierelor Wow Lab este să descopere interesul pentru științe la vârstele mici incepand cu 5 ani. De aceea, conceptul este axat pe valorificarea experimentării directe, a observației și a gândirii critice în procesul de învățare. Experimentele furnizate de Wow Lab îi ajută pe copii să își completeze informațiile teoretice dobândite la școală și, astfel, pot înțelege mai ușor fenomenele naturale din jurul lor, legăturile dintre acestea și noțiunile științifice aferente. Atelierele facilitează observații și experimente în 10 discipline științifice: de la fizică, chimie, astronomie, biologie / anatomie, până la nutriție, ecologie și paleontologie.

Școlile, atât cele de stat, cât și cele private, sunt principalul partener al Wow Lab, iar solicitările din „Săptămâna altfel” și „Săptămâna verde” reprezintă o parte consistentă din activitatea firmei. Parte din componenta serviciilor B2B, Wow Lab mai activează și pe piața companiilor care doresc să își fidelizeze angajații și să își crească reputația de angajator prin organizarea de ateliere pentru copiii angajaților. Un alt tip de parteneri sunt companiile care organizează evenimente și pentru copiii clienților lor sau pentru publicul larg. De asemenea este prezentă și pe piața petrecerilor private pentru copii și pe piața evenimentelor pentru copii în centre comerciale. În 2024, Wow Lab are ca obiective principale extinderea colaborărilor pe termen lung cu mai multe școli private, încheierea de noi parteneriate corporate și cu mall-urile și centrele comerciale din orașele mari și medii.

În 2023, Wow Lab a organizat peste 500 de ateliere, iar în 2024 estimează că va organiza 700. Wow Lab oferă programe de educație științifică în limba engleză, română, franceză, germană și spaniolă pe tot parcursul anului școlar, în diverse locuri, inclusiv școli, grădinițe, after-school-uri, centre de cursuri, locuri de joacă, mall-uri, sedii de companii și la domiciliul clienților persoane fizice (B2C). Atelierele Wow Lab, cu o durată cuprinsă între 50 și 100 de minute, sunt cel mai des solicitate pentru copii cu vârste între 6 și 14 ani, însă punctual sunt livrate și elevilor de liceu, în formate personalizate pentru acest nivel de dificultate, pe anumite teme specializate, la cererea coordonatorilor din licee.

Citeste si...  Ministerul Antreprenoriatului anunță că va finanța incubatoare de afaceri pentru studenți

„Modulele noastre de lungă durată sunt gândite creativ, pe teme interdisciplinare, actuale și atractive pentru copii. Dezvoltăm toate aceste experimente și noi module anual, pentru a atrage copiii de la vârste fragede și a le alimenta entuziasmul pentru știință. De exemplu, avem Chemistry for Me, un modul dedicat cosmeticelor făcute de copii și recunoașterii alimentelor sănătoase, Tik Tok Science – cu experimente populare pe această platformă – sau Lotions & Potions – cu experimente din filme, cărți și jocuri cunoscute generațiilor de azi, cum ar fi Harry Potter sau Minecraft.”, a adăugat Anca Tănăsescu.

Alte obiective ale companiei pentru 2024 includ actualizarea modulelor existente și finalizarea celor aflate în dezvoltare, precum: Wow Lab Mix Distracție cu Reacție, Astronomie Wow, Anatomie Wow, Magic of Physics, Lights & Colours, Detective Science, Chemistry for Me, Tik Tok Science, Lotions & Potions și Food Science – cu experimente care folosesc fructe, legume și dulciuri pentru a demonstra diverse noțiuni și fenomene științifice.

Wow Lab este prima companie de educație științifică prin experimente din România, iar până în prezent a avut un total de 20.000 de elevi înscriși la cursuri la nivel național. Axată pe educație prin experimente, unde toți copiii primesc materiale și lucrează la propriul experiment, nu organizează demonstrații sub formă de show-uri cu actori și scenarii prestabilite. Formatorii Wow Lab sunt tineri oameni de știință români și străini – studenți sau absolvenți de chimie, fizică, biologie, farmacie, medicină. Printre clienții săi se numără școli publice și private, instituții educaționale, companii și clienți privați, cum ar fi: British Council, American International School of Bucharest, Cambridge School of Bucharest, International British School of Bucharest, Lycée Français Anna de Noailles, Verita International School, Profi, ș.a. Wow Lab susține ateliere de știință la nivel național, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Primele ateliere Wow Lab de educație științifică pe baza de experiment au avut loc în 2013. Acestea au fost denumite Distracție cu reacție și au inclus experimente de fizică și chimie.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img