Specialist INFP, după cutremurele din Gorj: Este pentru noi o surprinză că zona respectivă s-a activat 

Specialiştii INFP apreciază ca fiind o surpriză producerea cutremurelor în judeţulm Gorj, anunţând că seismul de luni – cu magnitudinea 5,2 – a avut 16 replici. Cutremurul de marţi – cu magnitudinea 5,7 nu a fost o replică a celui de luni.

Directorul general al INFP, Constantin Ionescu, a anunţat, marţi, într-o declaraţie de presă, că seismul de luni din judeţul Gorj a avut 16 replici.

”E o zonă în care nu s-au produs cutremure decât foarte rar, iar dacă se produceau, erau magnitudini mici, au fost magnitudini de trei grade, două grade, un grad. Pentru noi, e o surpriză că zona respectivă s-a activat. Ea a mai produs cutremure în trecut, avem exemplu din anul 1943 când s-a produs un cutremur de cinci grade, de asemenea, anii 1963-1964 cutremur de 4şi 4,5 iar mai în spate, încolo, au fost cutremure în 1910 şi încă 50 de ani în urmă 1850, 1860 şi tot de magnitudini de sub patru”, a declarat Constantin Ionescu.

Ionescu a mai precizat că seismul de marţi a avut loc la 10 kilometri de epicentrul seismului de luni.

Directorul INFP a explicat că mişcarea faliilor a fost pe verticală la cele două cutremure recente, el arătând că al doilea cutremur, cel de marţi, de 5,7, ”poate să fie un frate al celuilalt” şi nu este o replică a cutremurului de luni.

Citeste si...  Acte și documente necesare pentru pensionarea pe caz de boală

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img