Soțul fostei șefe DIICOT, Dan Hosu, a murit. Ministrul Predoiu, acuzat că s-a antepronunțat în dosarul în care era judecat

Soțul fostei șefe DIICOT, Dan Hosu, a murit, potrivit unui anunț postat pe Facebook de fiul său, Vlad Hosu. El ar fi suferit de o boală incurabilă, potrivit unor apropiați ai familiei.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a fost acuzat că s-a antepronunțat în dosarul său, declarând că ar fi fost achitat, deși procesul se afla în curs de judecată, următorul termen fiind stabilit pentru data de 7 februarie.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, în data de 18 ianuarie, chiar în ziua în care Guvernul ar fi adoptat lista reviziută care o include pe judecătoarea Claudia Jderu în lista propunerilor pentru CEDO, că soțul fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost achitat.

Citește și: Care sunt „sursele neoficiale” care i-au spus lui Predoiu sentința în dosarul Hosu?

Claudia Jderu este una dintre judecătoarele din completul care îl judecă pe Dan Hosu, alături de judecătoarea Sabina Adomniței, despre care G4Media.ro a scris că a urcat spectaculos în carieră în mai puțin de doi ani, de la Judecătoria Iași la Curtea de Apel București.

Șapte organizații membre ale Grupului „ONG-uri pentru cetățean” au publicat, joi, o scrisoare deschisă prin care cer demisia ”imediată” a ministrului Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă.

ONG-urile reclamă ”o succesiune de fapte care indică un posibil amestec al ministrului Justiției, dl. Cătălin Predoiu, într-un dosar de corupție aflat în dezbaterea instanței”, cu referire la dosarul soțului fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu.

Citește și: Coincidențe suspecte în dosarul soțului fostei șefe DIICOT, de care se interesează Predoiu

”Considerăm că dl. Predoiu și-a depășit mult atribuțiile de ministru, iar toată evoluția faptelor ridică suspiciuni rezonabile cu privire la o încercare de mușamalizare a unei intervenții politice în justiție.

Citeste si...  Joi, 17 august, a început al patrulea tratament de dezinsecție pentru combaterea căpușelor în București

În aceste condiții, considerăm că dl. Predoiu este incompatibil moral cu poziția de ministru al Justiției și solicităm demisia sa imediată”, arată ONG-urile semnatare.

G4Media a dezvăluit că Predoiu s-a întâlnit la Ministerul Justiției pe data de 19 ianuarie cu Claudia Jderu, una dintre judecătoarele din dosarul Hosu. (G4 Media)

Sursa Foto: Facebook

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img