Soția judecătorului CCR Gheorghe Stan, promovată cu notă maximă la Tribunalul București

Soția judecătorului CCR Gheorghe Stan, judecătoarea Maria Ecaterina Humulescu, a fost promovată de Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la Secția Penală a Tribunalului București. A obținut punctaj maxim, performanță obținută doar de 4 judecători dintre cei 200 de nou promovați de CSM.

O altă judecătoare cunoscută care a promovat de la Inspecția Judiciară la Curtea de Apel Galați este Carmen Cosma, inspectorul judiciar preferat al fostului șef al IJ, Lucian Netejoru. Cosma este o judecătoare în prag de pensie care a absolvit Dreptul în urmă cu 40 de ani.

Revenind la Maria Ecaterina Humulescu, ea a fost avocată în primii ani ai carierei. A intrat la INM în 2015 și a absolvit în 2017.

Citește și: Reduceri doar din vorbe. Ciolacu a dublat numărul de membri din consiliul consultativ al Guvernului

Soția judecătorului CCR Gheorghe Stan, detașări spectaculoase

Cariera sa a cunoscut un avânt deosebit după ce l-a cunoscut pe Gheorghe Stan, judecător la Curtea Constituțională. În 2021, când era deja la Judecătoria Iași, obține detașarea la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Detașarea fusese semnată de șeful CSM, Bogdan Mateescu, dar oamenii din interiorul sistemului afirmă că Maria Humulescu se afla deja sub influența Liei Savonea, prin apropierea de Gheorghe Stan.

În noiembrie 2021, detașarea încetează brusc. Se menționează în Hotărâre că „doamna judecător nu s-a adaptat activității specifice acestui serviciu, apreciindu-se că nu mai este utilă”. Încetarea s-a făcut la cererea președintelui CSM, nu la solicitarea ei.

Humulescu obține de la același CSM transferul de la Iași la Judecătoria Buftea, rămânând aproape de Gheorghe Stan.

La Buftea judecă 3 luni, apoi este transferată la Judecătoria Sectorului 4 București, de unde a ajuns la Tribunalul București.

Citeste si...  Clujenii, invitați să ia prânzul împreună pe Strada Potaissa

Citește și: Informatorul Securității Nica „Bratosin” s-a întors la Guvern și evaluează impactul legilor

Cununați de familia Adomniței

Nașa de cununie a fost Sabina Adomniței, soția fostului președinte al Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței.

În câțiva ani, ea a a fost promovată de la nivelul Judecătoriei Iași până la Tribunal București și apoi la Curtea de Apel a Capitalei. În iunie anul acesta a devenit vicepreședintă a Curții de Apel, fiind la Secția Penală.

Soțul ei, Cristian Adomniței, are o condamnare în primă instanță de 3 ani și 2 luni cu executare, pedeapsă primită în 2020 în Dosarul „Albumul”.

Cazul se judecă de de foarte mulți ani, fiind foarte aproape de prescripție. La nunta lui Gheorghe Stan a participat inclusiv actualul președinte al CSM, Daniel Grădinaru.

Alți nuntași: Mona Pivniceru – fost judecător la CCR, Adina Florea (a cărei numire la conducerea DNA a fost de două ori respinsă de Klaus Iohannis), Cristian Deliorga judecător CCR, Petru Lăzăroiu, fost judecător CCR, Florin Iordache (actual președinte al Consiliului Legislativ, fost deputat și mână dreaptă a lui Liviu Dragnea pentru schimbarea Legilor Justiției), Andrei Claudiu Rus (fost președinte al Secției Penale din ICCJ), Lia Savonea (judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție), Mihaela Iorga Moraru (procuror la PG), Alex Florența (procuror general al României).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img