Slatina va avea a treia staţie de monitorizare a calităţii aerului

O nouă staţie de monitorizare a calităţii aerului, a treia, va fi operaţionalizată în Slatina, potrivit APM Olt.

Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Olt, Gheorghe Neacşa, a declarat luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că noua staţie de monitorizare a calităţii aerului a fost deja instalată pe bulevardul A.I. Cuza, în zona sediului Poliţiei Rutiere Olt, şi urmează să fie dată în funcţiune.

Aceasta este cea de a treia astfel de staţie din Slatina.

„Avem staţia de pe Dealul Grădişte, care măsoară dioxidul de carbon, dioxidul de sulf, oxizii de azot, pulberi PM 2,5 şi pulberi PM 10. (…) Şi mai avem staţia OT 2, amplasată în zona fostei Şcoli Nr. 10, care măsoară ozonul. De curând, prin PNRR, a fost achiziţionată încă o staţie de către Ministerul Mediului şi urmează să fie dată în funcţiune – este doar adusă şi amplasată – pe bulevardul A.I. Cuza, în zona sediului Poliţiei Rutiere. Aceste staţii – OT 2 şi OT 3, aceasta care va fi dată în funcţiune – sunt ambientale. Staţia de pe Grădişte, OT1, este staţie de tip industrial”, a declarat Gheorghe Neacşa.

Citeste si...  Accident în Slatina. Două persoane, la spital

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img