Simion și AUR caută susținere în Israel / Simion s-a dezis de Antonescu

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar spune, după întâlnirea cu George Simion, că mesajul AUR este unul „fără precedent”.

 

Azar a spus că a decis să se întâlnească cu liderul AUR deoarece membrii partidului „au fost de acord să transmită o declaraţie publică, declaraţie care să includă patru elemente la care partea israeliană a ţinut foarte mult”.

Diplomatul a explicat că aceste patru elemente sunt:

„1. asumarea Holocaustului asupra evreilor români de pe teritoriul României din cel de-Al Doilea Război Mondial;

2. condamnarea antisemitismului şi adoptarea definiţiei IHRA a antisemitismului;

3. interzicerea folosirii (imaginii – n.r.) criminalilor de război, în special a lui Ion Antonescu – au menţionat că există o lege în acest sens 

4. susţinerea educaţiei despre Holocaust”.

„Acestea sunt cele patru elemente care au fost condiţii pentru întâlnirea noastră şi asta ne permite să deschidem un dialog. Desigur, când cineva îţi întinde o mână şi este pregătit să spună ceea ce trebuie, trebuie să îi dăm o şansă. Cred că am văzut asta la întâlnirea respectivă, am vorbit cu liderul AUR despre aceste chestiuni. Şi-a exprimat opoziţia fermă la antisemitism, a condamnat cu fermitate antisemitismul, în cadrul întâlnirii, importanţa memoriei Holocaustului, faptul că oameni exterminaţi, ucişi în diverse moduri, au fost români şi că susţine legăturile cu Statul Israel. Am vorbit de relaţia bilaterală, de probleme regionale şi vom urmări dacă această declaraţie este respectată. (…) Niciodată nu a existat un partid naţionalist, de extremă dreaptă, care să adopte o asemenea declaraţie”, a punctat ambasadorul.

Mai mult, el a adăugat că mai multe persoane vor fi „atente” dacă declaraţia va deveni realitate.

Citeste si...  Baia Mare are primar interimar un locotenent al lui Cherecheș

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img