Siegfried Mureșan, anunț despre banii europeni. Se cer măsuri urgente

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a făcut dezvăluiri legate de bugetul multianual al Uniunii Europene. Acesta susține că este necesară o revizuire de urgență a fondurilor.

Siegfried Mureșan a făcut precizări legate de bugetul anual al UE. Europarlamentarul susține că este necesară o revizuire urgentă acestuia. El a mai menționat și faptul că pentru patru din cele șapte capitole ale bugetului, nu mai există fonduri alocate.

Siegfried Mureșan, anunț îngrijorător despre banii europeni

Europarlamentarul susține că este imperios necesară o revizuire a bugetului multianual al Uniunii Europene. Conform acestuia, patru din șapte capitole ale bugetului au zero euro alocați. Printre domeniile vizate în acest sens susține Siegfried Mureșan, se numără securitatea, dar și migrația.

„În momentul de față, în 4 din cele 7 capitole ale bugetului UE avem o marjă de zero euro pe anul următor. Ca atare, dacă se întâmplă ceva anul următor, în 4 domenii, inclusiv în domeniul migrației, sau al securității, nu avem niciun cent la dispoziție”, a precizat europarlamentarul.

Rezervele de buget s-au epuizat

Bugetul de la UE se agreează pe o perioadă de șapte ani. De la ultima procedură au avut loc mai multe contexte neprevăzute. Din acest motiv, europarlamentarul Siegfried Mureșan susține că a fost nevoie de anumite schimbări. Astfel, după izbucnirea războiului din Ucraina, România a alocat fonduri pentru a ajuta statul vecin. De asemenea, reducerea dependenței vizavi de gazul rusesc a constituit încă un aspect important în acest sens.

Siegfried Mureșan cere revizuirea bugetului UE

,,A trebuit să reducem dependența de gazul rusesc, să întărim și să îmbunătățim infrastructura energetică la noi, a trebuit să investim în protecția frontierelor externe, în siguranța cetățeanului, în apărare, în securitate, în mobilitate militară.”, a spus Siegfried Mureșan.

Citeste si...  Poliția din București a făcut ravagii noaptea trecută. Amenzi de sute de mii de lei în doar câteva ore

Totodată, țara noastră a trebuit să facă față și prețurilor crescute la energie.

Mureșan le dă asigurări fermierilor

Europarlamentarul susține că banii promiși fermierilor pentru subvenția la hectar, nu sunt în pericol. De asemenea și bugetul pentru construcția de autostrăzi și reabilitări de căi ferate, va fi distribuit.

Conform oficialului, este necesară o renegociere a bugetului. În acest mod, ar putea fi alocate fonduri suplimentare pentru proiectele prioritare.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img