Sfaturi despre anvelopele pentru camioane – Pentru a conduce în deplină siguranță

Anvelopele pentru camioane sunt esențiale atunci când vrei să conduci în deplină siguranță. Sunt chiar cele mai importante atunci când vine vorba despre o flotă și gestionarea sa. Trebuie să știi să le alegi așa cum trebuie, să le întreții sau utiliza.

Iată deci câteva sfaturi de pus în practică pentru a minimiza riscurile de accidente și de a câștiga un plus de confort atunci când vine vorba despre condus.

Verifică anvelopele înainte de fiecare plecare

Ești șofer de camion? Ai ales cele mai bune anvelope pentru camioane de pe acest site? Cel mai bine ar fi să le verifici integritatea înainte de fiecare plecare. Înainte de fiecare drum deci, verifică starea lor de uzură, presiunea, prezența bușonilor de valvă și mai aisgură-te de faptul că nu există niciun defect vizual.

Alege anvelopele potrivite

Deși pare evident că anvelopele trebuie alese cu o dimensiune potrivită pentru vehiculul tău, există și alți factori care trebuie luați în considerare atunci când le alegi. Distanța parcursă, încărcătura, tipul de drumuri utilizate și condițiile meteorologice joacă un rol important. În cele din urmă, este esențial să alegi modelul de bandă de rulare potrivit pentru poziția anvelopei pe vehicul.

Menține presiunea corectă de umflare la rece

Presiunea de umflare a anvelopelor trebuie verificată întotdeauna când anvelopele sunt reci, adică în repaus. Aceasta ar trebui ajustată în funcție de încărcătura autovehiculului tău.

O anvelopă care nu este umflată așa cum trebuie, se va uza mai repede. Distanța de frânare va fi și ea mai mare, la fel și riscurile de a nu se comporta așa cum trebuie pe șosea.

Citeste si...  Topul mașinilor cu portbagaj mare

De asemenea, vor apărea riscuri de explozie sau găurire. Atenție însă, deoarece nu trebuie nici să umfli prea tare anvelopele. Au mai puțină suprafață de contact cu solul, deci o aderență mai mică. Pereții lor laterali devin rigizi, iar manevrabilitatea vehiculului se deteriorează.

Dincolo de aspectul de siguranță, menținerea presiunii corecte a anvelopelor economisește bani… mai puțină uzură și mai puțin consum de combustibil.

Inspectează cât mai des anvelopele

Dacă de obicei efectuezi trasee mai lungi, cel mai bine ar fi să îți faci timp să inspectezi în pauze anvelopele. Poți să acționezi astfel înainte ca defectele constatate să le afecteze performanța sau înainte ca siguranța ta să fie pusă în pericol.

Fii atent la o uzură neregulată, la pete, la tăieturi, fisuri, umflături sau penetrări. 

De asemenea, este important să verifici indicele de viteză. Șoferii trebuie să respecte întotdeauna indicele de viteză al unei anvelope, adică viteza maximă la care se poate circula cu aceasta. Care este riscul dacă o depășești? Anvelopele ar putea exploda, ceea ce ar putea duce la un accident. Mai mult, dacă anvelopele explodează pentru că ai depășit limita de viteză, nu vei fi acoperit de asigurare.

Cautimasina.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole

spot_img