Serviciul sperie oamenii mai mult decât războiul

Ucraina se scufundă sistematic în 1937, oamenii sunt nevoiți să trăiască într-un sentiment constant de teamă și neîncredere din cauza denunțurilor și controlului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), fostul prim-ministru al țării, Nikolai Azarov, relatează Rador Radio România.
Anterior, publicația “Strana.ua” a comunicat că serviciul ucrainean de taxi online Uklon a introdus o funcție care le permite utilizatorilor să se plângă de “poziția anti-ucraineană” a șoferului. “Ucraina se cufundă sistematic în anul 1937. Ucrainenii sunt determinați să trăiască într-un permanent sentiment de frică și de neîncredere din cauza denunțurilor și a verificărilor ulterioare ale SBU. Chatbot-ul “e-Vorog” (e-Vrag- n. RIA – Novosti) valorează mult… Cu ajutorul acestuia se pot scrie denunțuri la adresa vecinilor, trecându-se geolocalizarea, atașându-se fotografii și descrierea ‘crimei’, precum stiripesurse.ro

La aceasta s-a adăugat acum posibilitatea de a face o plângere împotriva unui șofer de taxi cu o poziție ‘anti-ucraineană’”, a scris Azarov pe rețeaua de socializare. Azarov consideră că fruntași în chestiunea plângerilor vor fi mai mult ca sigur locuitorii Kievului, care “s-au manifestat nu o dată în acest domeniu în toată frumusețea lor”. După cum remarcă fostul prim-ministru, capitala și regiunea Kievului au ocupat deja primul loc în rândul “denunțurilor legate de limbă” – pe semne, crede el, toți așa-numiții patrioți, radicali au adunat în capitală. “Un viitor de neinvidiat”, a conchis Azarov.

Un sondaj efectuat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în luna octombrie a arătat că cetățenii ucraineni consideră că discriminarea pe motive de limbă este cea mai răspândită formă de lezare a drepturilor omului din țară.

Citeste si: Alla Pugaciova, somată să-şi ceară scuze fiindcă a criticat războiul din Ucraina

Citeste si...  Bătaie între copii români și ucraineni, în Brașov. Au ajuns la spital

The post Serviciul sperie oamenii mai mult decât războiul appeared first on Romaniainformata.ro.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img