Serviciul de Ambulanță din București și din toată țara spune că va intra în grevă de avertisment

Serviciul de Ambulanță din București și din întreaga țară anunță posibilitatea unei greve de avertisment, în care angajații vor opri activitatea pentru două ore. Membrii sindicatului se pregătesc să organizeze proteste și își doresc discuții cu oficialii guvernului. Începând cu data de 15 februarie, sindicaliștii vor strânge semnături pentru a declanșa o grevă generală, conform Antena 3 CNN.

Demonstrațiile vor avea loc atât în Capitală, cât și în restul țării. Lipsa de autospeciale pune în pericol viețile bolnavilor în cazul în care sunt anunțate urgențe, motiv pentru care liderii sindicatelor sunt dispuși să protesteze în fața guvernului.

Personalul de pe ambulanță cere de ceva timp să fie primiți în întâlniri cu oficiali din Guvern, dar până acum afirmă că nu au fost luați în considerare. Ei atrag atenția asupra deficitului de personal de peste 40% din întreaga țară.

Este o perioadă dificilă, ne confruntăm cu această problemă de câțiva ani. Am avea nevoie într-adevăr de suplimentarea posturilor, dar încercăm să acoperim acest deficit prin venirea la ture suplimentare, a declarat Daniel, asistent medical SABIF.

Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România (FNSAR) anunță că protestele vor continua până când premierul se va întâlni cu reprezentanții sindicatului. Personalul din Serviciul Public de Ambulanță se confruntă cu probleme încă de ani de zile și, în acest sens, FNSAR cere o întâlnire cu premierul pentru a discuta și rezolva problemele vechi. În caz contrar, angajații sunt dispuși să intensifice acțiunile sindicale.

Raed Arafat a transmis că există disponibilitate pentru un dialog cu sindicaliștii:

„Ce pot să vă spun este că la nivelul Guvernului României, disponibilitatea de dialog a existat în permanență, atât în legătură cu structurile sindicale, cât și în legătură cu structurile patronale. În măsura în care există solicitări punctuale, va exista și un dialog pe această temă”.

La nivel național există 2.300 de ambulanțe funcționale, dar jumătate dintre acestea au peste 20 de ani și necesită înlocuire. Raed Arafat anunță că se lucrează la un contract pentru achiziționarea de ambulanțe noi, însă momentul exact al reînnoirii parcului auto al Ambulanțelor din marile orașe nu se știe.

Citeste si...  Cocaina, canabisul și molly, cifre în creștere. Lista orașelor cu cel mai mare consum de droguri

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img