Șeful Marcedes-Benz nu se așteaptă ca vânzările sale în Europa să fie complet electrice până în 2030

Mercedes-Benz nu se aşteaptă ca vânzările sale în Europa să fie complet electrice până în 2030, dar va avea pregătită linia sa de producţie, a afirmat directorul general Ola Kaellenius, într-un interviu acordat la Salonul auto IAA din Munchen, transmite Reuters, citat de Agerpres.
Producătorul german de maşini premium a anunţat de mult timp că are ca obiectiv vânzări exclusiv electrice până în 2030 “acolo unde piaţa permite” şi în cele din urmă clienţii vor decide produsul pe care îl vor, fiind necesară infrastructura pentru a sprijini tranziţia la vehicule electrice.
Piaţa vehiculelor electrice din Europa a crescut semnificativ în ultimii ani, dar nu va fi probabil pregătită pentru vânzări complet electrice până în 2030, a explicat Kaellenius. Acesta a adăugat: “Evident, întreaga piaţă europeană nu va fi 100% în 2030, dar probabil nici din partea Mercedes”.
„Vom fi pregătiţi, dar vom avea şi flexibilitate tactică”, a declarat şeful Mercedes, referindu-se la capacitatea de a produce vehicule electrice sau cu motor pe combustie pe aceeaşi linie de producţie.
În China, Kaellenius estimează că aşteptata tranziţie de la motor pe combustie la vehicule electrice, pe segmentul premium, „să dureze mulţi ani”.
„Pas cu pas, trebuie să convertim piaţa”. Actuala încetinire a economiei nu va afecta strategia Chinei pe termen lung, a apreciat şeful Mercedes.

Citeste si...  Toyota va introduce o gamă completă de vehicule electrice. Acțiunile companiei au crescut cu 5% după anunț

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img