Şefii SRI, audiaţi în Parlament, în contextul războiului dintre Israel și Hamas. Există riscuri de securitate în România?

La o lună de la atacurile Hamas în Israel, şefii Serviciului Român de Informații (SRI) au fost audiați de Comisia de Control. Urmare acestui demers, conducerea SRI susține că nu sunt riscuri de securitate pentru România, în plin val de atacuri antisemite pe teritoriul Europei.

Totuși, SRI transmite că sunt avute în vedere măsuri preventive pentru a depista eventuale amenințări la adresa securității naționale.

O altă temă discutată la Comisia de control SRI a fost situația din Republica Moldova, unde au avut loc în week-end alegeri locale, dar şi evoluția războiului din Ucraina.

Însă subiectul principal al audierii de astăzi în Parlament au reprezentat-o implicațiile războiului din Israel și ale atacului Hamas din 7 octombrie.

„În data de 7 noiembrie 2023, Comisia de control SRI a audiat conducerea Serviciului Român de Informații în legătură cu evoluția conflictului din Ucraina și a conflictului dintre Israel și Hamas. Au fost atinse și aspecte ale situației geopolitice din Republica Moldova, subliniind faptul că România rămâne principalul sprijin al parcursului european.

România continuă să sprijine Ucraina în legătură cu tranzitul de cereale și materiale logistice din și înspre tara vecină afectată de războiul de agresiune inițiat de Federația Rusă.

S-a discutat despre implicațiile conflictului dintre Israel și Hamas la nivel național și regional. Serviciul Român de Informații a inițiat și aplicat măsuri în vederea prevenirii manifestării riscurilor și amenințărilor de securitate pe teritoriul național. Până în prezent, nu există informații care să reflecte prezența unor riscuri directe și imediate la adresa securității naționale”, este precizat în comunicatul Comisiei de control SRI.

Citeste si...  Au fost finalizate lucrările la baza de tratament pentru recuperare din cadrul „Centrului Floare Roșie”

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img