Secretarul de stat american, Antony Blinken, vizită surpriză la Kiev. Se anunță un nou pachet de asistență americană pentru Ucraina, de peste un miliard de dolari

Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit miercuri la Kiev, într-o vizită surpriză, a treia de la invazia Rusiei în Ucraina, anunță publicația The Guardian, citată de Calea Europeană.

Antony Blinken se va afla în capitala ucraineană timp de două zile, unde anunță un nou pachet de asistență americană în valoare de peste un miliard de dolari. El se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski şi cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

Un oficial american a declarat pentru Reuters, sub condiția anonimatului, că Anthony Blinken doreşte să obţină o evaluare directă a contraofensivei cu ocazia acestei deplasări.

„Cred că ceea ce este cel mai important este să obținem o evaluare reală de la ucrainenii înșiși”, a declarat oficialul. „Vrem să vedem, să auzim cum intenționează ei să avanseze în următoarele săptămâni”, a adăugat el.

Citeste si...  Campionatul Mondial al Generației Z. Eroii neștiuți ai platformelor de streaming

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img