Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) Ioan Oleleu, specialiști din cadrul instituției și reprezentanți ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) au inițiat un grup de lucru pentru elaborarea unui Ghid privind donarea de alimente.
Se va elabora un Ghid privind donarea de alimente. „Va sprijini reducerea risipei alimentare”
„Acest ghid va sprijini reducerea risipei alimentare și va crea un cadru sustenabil pentru utilizarea eficientă a resurselor, în beneficiul întregii societăți.
În urma întâlnirii, au fost stabiliți pașii pentru continuarea lucrărilor și avizarea ghidului de către ANSVSA”, se arată într-o postare ANSVSA pe pagina sa de Facebook.
Printre subiectele discutate s-au numărat și:
Stabilirea termenului de valabilitate al alimentelor;
Clasificarea alimentelor în funcție de data durabilității minimale;
Evaluarea siguranței alimentelor în procesul de donare.