Se modifică pensiile! Noua lege pe care o așteaptă toată România

Se modifică pensiile! Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a informat vineri, 13 octombrie, că modificările pentru Legea pensiilor de serviciu vor fi votate la începutul săptămânii viitoare.

Se modifică pensiile! Modificările pentru Legea pensiilor de serviciu vor fi votate luni, 16 octombrie. Anunțul a fost făcut de Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor și lider al filialei PSD Timiş.

Se modifică pensiile! Modificările pentru Legea pensiilor de serviciu vor fi votate la începutul săptămânii viitoare

„Calendarul gândit, dacă reuşim să-l şi implementăm, este următorul: am dat termen la comisii ca până luni la ora 12:00 să elaboreze raportul, la ora 14:00, când începe şedinţa de plen, să dezbatem proiectul. Am convocat şi o sesiune de vot specială pentru acest proiect, luni, la ora 17:00. După dezbateri vom da şi votul final pentru legea pensiilor speciale şi să scăpăm de această problemă a pensionarilor speciali.

În baza proiectului de lege pe care eu l-am depus în Parlament şi care a fost adoptat de Parlament, foştii parlamentari nu mai încasează astăzi pensii speciale. Acela a fost primul pas. Al doilea este acesta şi ulterior va trebui să gândim toate mecanismele posibile, dar şi constituţionale, pentru a ajunge la acea echitate pe care ne-o dorim cu toţii”, a declarat Alfred Simonis.

Alfred Simonis nu exclude discuţii aprinse din partea Opoziţiei

De asemenea, acesta a adăugat că nu exclude discuţii aprinse în Cameră din partea Opoziţiei, pe marginea acestui vot.

„Rolul Opoziţiei este să conteste măsurile Puterii, indiferent cât de bune ar fi acestea, dar trebuie să ţinem cont că jalonul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de care depind 2,8 miliarde de euro a fost depus de către actuala Opoziţie în PNRR, ori faptul că noi îndeplinim jalonul şi fosta Putere care astăzi este Opoziţie critică faptul că noi îndeplinim jalonul este o fractură logică, dar în politica românească se întâmplă.

Citeste si...  Privilegiile bugetarilor, anulate. Marcel Ciolacu taie sporurile angajaților de la stat

Deşi PNRR era un moment în care puteam să avem liderii partidelor politice proeuropene şi prooccidentale să fie parte a demersului de a aduce bani în ţară. Se pare că şi la nivel naţional, USR îşi doreşte cu orice preţ să blocheze cumva atragerea acelor fonduri europene şi poate că şi-ar dori să piardă România banii ca să aibă pe cine da vina”, a conchis Alfred Simonis.

Senatul a adoptat marţi, 10 octombrie, legea pensiilor speciale, prin punerea acesteia în acord cu decizia CCR. Au fost înregistrate 89 voturi „pentru”, 16 „împotrivă” şi o abţinere. Majoritatea voturilor „împotrivă” au fost de la USR.

Proiectul va fi reexaminat, luni, şi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Magistrați au spus că noua lege are vicii de neconstituționalitate evidente

Amintim că noua lege a pensiilor speciale stârnește nemulțumirea magistraților din România. Vicepreședintele Asociației Magistraților din România, Cezar Filip, spune că principala problemă este aceea că nu a existat o consultare a asociațiilor profesionale în ceea ce privește modificările aduse în această etapă legislativă.

De asemenea, el a semnalat și alte probleme care sunt legate de prevederile privind modificarea bazei de calcul a pensiei și înlăturarea perioadelor asimilate. În plus, creșterea etapizată a vârstei de pensionare poate duce la discriminare în sistem.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img