Se întorc ”valorile” acasă. Baronul de Neamț Ionel Arsene, extrădat din Italia

Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea fostului preşedinte al CJ Neamţ Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi opt luni de închisoare, autorităţilor din România, iar hotărârea este definitivă, a anunţat ministrul Justiţiei Alina Gorghiu, precizând că, în scurt timp, acesta va fi predat autorităţilor din ţară.

”Ministerul Justiţiei tratează toţi fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităţilor din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităţilor din ţară. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost condamnat definitiv, de instanţa română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Statul român este preocupat ca justiţia să fie făcută până la capăt. Mulţumesc tuturor autorităţilor implicate!”, a transmis Gorghiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat în 10 martie la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă. În 27 martie, a fost dat în urmărire, iar în 13 octombrie, ministrul Justiţiei a anunţat că la Curtea de Apel din Bari a fost decisă predarea sa autorităţilor din România, hotărârea nefiind  definitivă.

Citeste si...  Licitații trucate la Romsilva! ”Erau două grupuri mari, Schweighofer și Kronospan. Și în jurul lor se adunau companii mici și se înțelegeau”

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img