Se întorc ploile în România! Vremea se răceşte în toată ţara. Prognoza meteo ANM, 27 aprilie

Vremea devine rece azi, 27 aprilie. Temperaturile sunt scăzute pentru această perioadă. Astăzi își fac simțită prezența înnorările și aversele pe suprafețe restrânse, în special în ținuturile sudice și la munte. Toate detaliile despre vremea din țară le găsiți mai jos.

Cum va fi vremea în România joi, 27 aprilie? Prognoza meteo ANM

Câțiva stropi de ploaie vor veni și în centru și est, iar vântul se întețește în multe zone. Vremea devine rece și maximele se încadrează între 8-9 grade în Transilvania și în Bucovina și 17-18 grade în sud-estul țării.

Se pare că Dobrogea și Bărăgan avem o zi cam mohorâtă. Nu prea vedem soarele, din când în când vin câteva serii de averse zgomotoase, iar vântul agită atmosfera. Temperaturile urcă până la 17, poate chiar 18 grade în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei cerul rămâne acoperit, vântul suflă cu până la 55 de km/h și vor fi mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei. Maximele se mențin sub valorile normale și se opresc la 16 grade.

Prin jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina prindem scurte perioade cu soare, dar o să vină și o aversă, două, pe spații mici. Atmosfera se menține rece și vor fi cel mult 12 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme ceva mai bună. Zărim puțin soarele printre nori, însă nu prea vorbim despre ploi. Temperaturile rămân cu mult sub normalul perioadei și se opresc la 11 grade.

În zona de vest a țării urmează o zi destul de plăcută. Vor mai fi unele înnorări, dar în ansamblu avem vreme frumoasă. Maximele se mențin la valori foarte scăzute pentru acest moment al anului și nu vor fi mai mult de 12 grade, transmite ANM.

Citeste si...  România, acuzată că ”pune pe umerii Rusiei” datoriile sale

În Transilvania găsim tot atmosferă schimbătoare și rece. Mai apar câteva averse, iar vântul bate mai tare pe crestele Meridionalilor. Maximele ajung cu greu la 11 grade, dar la noapte, în depresiuni, temperaturile coboară până la -5 grade.

Se pare că oltenii vor avea parte de temperaturi ce pot ajunge la pragul înghețului. Zona Olteniei nu va scăpa nici ea de nori. Vântul prinde putere și nu e exclus să vină câțiva stropi de ploaie. La amiază se vor înregistra 16 grade, însă peste noapte minimele ating pragul înghețului, iar zona deluroasă poate să apară bruma.

Cam așa vor sta lucrurile și în ținuturile sudice: înnorări din când în când, câteva averse pe spații mici și temperaturi de până la 16, poate chiar 17 grade.

Aflați cum va fi vremea în Capitală

În București se face mai răcoare și vor fi cel mult 16 grade pe la amiază. Mai pot să apară câteva reprize de ploaie și vântul se menține destul de activ. La noapte se mai răcește față de noaptea trecută și minima ajunge la 3 grade.

Vineri se ating 17 grade, însă dimineața și noaptea vor fi reci. Norii apar destul de rar și vântul mai pierde din intensitate. Peste noapte temperatura coboară până la 3 grade. Așadar, ziua de vineri aduce încă o dimineață rece. Soarele încălzește rapid atmosfera și, după prânz, se vor înregistra 18 grade – o valoare încă sub normalul perioadei.

Duminică se face mai cald și temperatura urcă până la 20 de grade. Ziua începe cu soare, dar norii se înmulțesc treptat. Nu vorbim însă despre ploi.

Citeste si...  Credincioşii catolici sărbătoresc Învierea. Papa Francisc încurajează speranţa în mijlocul “rafalelor îngheţate ale războiului”

Vremea la munte pentru următoarele zile. Vântul poate atinge viteze de 80 km/h
La munte vremea devine rece pentru această perioadă. Mai vin ceva averse, dar pe zone restrânse. La altitudini mari sunt condiții de lapoviță, chiar ninsoare. Pe creste se intensifică vântul, iar în Carpații Meridionali atinge viteze de 80 km/h.

Mâine se încălzește puțin și doar în nordul Orientalilor se mai adună câțiva nori de ploaie. Pe creste s-ar putea să mai ningă sau să cadă lapoviță și tot pe acolo vântul va fi destul de insistent.

Sâmbătă soarele se arată trecător și precipitațiile apar pe spatii mici, îndeosebi în Carpații Occidentali. Temperaturile din stațiuni mai cresc puțin.

Duminică se înnorează în majoritatea masivelor și apar averse însoțite de fenomene electrice. Vântul nu pune probleme, iar vremea continuă să se încălzească.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img