Se fac noi locuri de parcare în cartierul Militari din Sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a dezvăluit planurile pentru construirea de noi locuri de parcare în zona Militari. Pe strada Arieșul Mare din Militari, se vor amenaja un total de 246 de locuri de parcare. Dintre acestea, 10 vor fi dotate cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice, în timp ce alte 11 vor fi rezervate persoanelor cu dizabilități.

Pe lângă spațiile de parcare destinate autovehiculelor, primarul a anunțat și construirea a două parcări pentru biciclete, fiecare cu 50 de locuri.

În plus, în această zonă, va fi amenajat un spațiu verde, echipat cu un sistem de iluminat.

„Foarte mulți locatari din zonă m-au întrebat ce se întâmplă acolo după ce am demolat cele 150 de garaje. Se întâmplă exact ceea ce am spus că se întâmplă: facem locuri de parcare”, a declarat Ciprian Ciucu.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că în nordul Bucureștiului, în zonele Piața Presei și Bd. Expoziției, vor fi construite încă 500 de locuri de parcare. Aceste locuri de parcare sunt disponibile pentru șoferi începând din luna curentă, conform declarațiilor viceprimarului.

Bujduveanu a precizat că dezvoltarea acestor noi parcări publice face parte din programul de reorganizare a circulației în interiorul inelului principal de circulație al Capitalei. Programul are ca obiective:

  • Crearea de străzi cu sens unic;
  • Implementarea benzilor dedicate transportului public;
  • Construirea de sensuri giratorii;
  • Amenajarea de noi locuri de parcare.

De asemenea, viceprimarul a subliniat că numărul total al locurilor de parcare din București a crescut cu aproape 30.000 în comparație cu anul precedent.

„Față de anul trecut, numărul locurilor de parcare a crescut cu aproape 30.000. Continuăm!”, precizează viceprimarul Capitalei.

Citeste si...  Premierul României, luat în furci de ruşi. De ce este acuzat şeful Guvernului de la Bucureşti

 

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img