Schimbări la vârful Hidroelectrica: Károly Borbély e noul CEO al companiei

Károly Borbély a fost numit director general al Hidroelectrica, în locul lui Bogdan Badea, se arată într-o informare a companiei transmisă către Bursa de Valori București.
Hidroelectrica i-a informat pe actionari și investitori asupra faptului că, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanță corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări și completări de Legea 111/2016, în cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere din dată de 6 noiembrie 2023, Consiliul de Supraveghere a hotărât numirea în funcția de membri ai Directoratului pentru un mandat de 4 ani, începând cu dată de 7 noiembrie 2023, a următoarelor persoane:
– Karoly Borbely, în funcția de membru al Directoratului Hidroelectrica și Președinte al Directoratului (Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO”);
– Bogdan-Nicolae Badea, în funcția de membru al Directoratului Hidroelectrica (Chief Investment Officer – „CIO”);
–  Radu-Ioan Constantin, în funcția de membru al Directoratului Hidroelectrica (Chief Administrative Officer – „CAO”);
–  Marian Fetiță, în funcția de membru al Directoratului Hidroelectrica (Chief Financial Officer – „CFO”); – Domnul Ianas Rădoi, în funcția de Membru al Directoratului Hidroelectrica (Chief Operating Officer – „COO”);
Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, Consiliul de Supraveghere îi revocă, începând cu dată de 6 noiembrie 2023 din funcția de membri provizorii ai Directoratului Hidroelectrica, așa cum au fost numiți prin hotărâri ale Consiliului de Supraveghere în dată de 03 octombrie 2023, pe  Bogdan-Nicolae Badea; – Cristian Vlădoianu;  Marian Bratu; Răzvan Ionuț-Pataliu; Andrei-Dominic Gerea.
Economedia a anunțat anterior că Bogdan Badea nu mai este CEO al Hidroelectrica, dar rămâne director de investiții în cadrul companiei, potrivit unor surse. În locul său vine Karoly Borbely, care era membru al Consiliului de Supraveghere din cadrul Hidroelectrica. Mandatul acestuia de membru a expirat în luna august.
Károly Borbély a fost membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica din august 2017 şi preşedinte al Comitetului de Strategie şi IPO. Potrivit profilului său de LinkedIn, Károly Borbély ocupă funcția de public affairs director în cadrul Orange, din 2022.

Citeste si...  LVMH, cel mai mare grup producător de bunuri de lux din lume, cumpără producătorul francez de bijuterii Platinum Invest, pentru a creşte producţia Tiffany

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img