Șansă pentru marii arși. Două avioane pentru transportul pacienţilor în stare critică, achizinate de MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că două avioane destinate transportului pacienţilor aflaţi în stare critică au intrat în dotarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind achiziţionate din fonduri europene în proporţie de 85%.

„Gândul meu se îndreaptă în primul rând, în aceste momente, către cei care vor opera acest avion ca şi pe celălalt care urmează să aterizeze, ca şi pe celelalte pe care eventual le vom achiziţiona. Cei care, în calitate de piloţi, de medici sau asistenţi SMURD, salvează vieţi.

Dumneavoastră faceţi cel mai important lucru dintre noi toţi, care activăm alături de dumneavoastră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi de ceilalţi colegi ai dumneavoastră care, în prima linie, fie că sunt poliţişti, fie că sunt jandarmi, pompieri, salvatori, poliţişti de frontieră, în actul profesional de multe ori salvează vieţi.

Nu poate fi ceva mai nobil, nu poate fi ceva mai demn de respect decât acest lucru. De aceea mă declar foarte onorat şi bucuros să fiu astăzi alături de dumneavoastră, când primiţi în operare două aeronave extrem de moderne, două aeronave achiziţionate pe fonduri europene în proporţie de 85 %, două aeronave care vor asigura transportul mediu curier în cazuri de urgenţă, în situaţia unor oameni care au nevoie urgentă de ajutor medical şi pe parcursul transportului, nu numai la destinaţie”, a afirmat Cătălin Predoiu, joi, la evenimentul organizat pentru intrarea în dotarea MAI a două avioane destinate transportului pacienţilor aflaţi în stare critică.

El a arătat că, ”împreună, piloţi, medici, asistenţi, pompieri salvatori, jandarmi, poliţişti, împreună într-o echipă care acţionează coerent”, protejează cetăţeanul.

Citeste si...  Frații Tate, trimiși în judecată pentru trafic de persoane și viol, au scăpat de arestul la domiciliu

”(…) protejaţi viaţa lui, protejaţi semenii dumneavoastră aşa cum am văzut nu de puţine ori şi nu mai departe de acum câteva zile, intervenţii ale dumneavoastră care au fost salutare, care au protejat vieţi, au salvat vieţi, au protejat proprietăţi în condiţii critice. Nu este însă suficient eroismul dumneavoastră.

Este important ca, în acelaşi timp, structurile Ministerului Afacerilor Interne să desfăşoare acte administrative care să conducă la un rezultat precum cel pe care îl aveţi în faţă. A fost efortul unor departamente întregi de a desfăşura aceste achiziţii, ele se adaugă altora.

La ora aceasta, structurile Ministerului Afacerilor Interne care intervin în situaţii de urgenţă au parcurs deja un program de achiziţii, de echipare de aproximativ un miliard de euro, în ultimii 9 ani. Un miliard de euro din care aproximativ 85% vin din fonduri europene nerambursabile”, a transmis Predoiu.

El le-a mulţumit celor care s-au ocupat de astfel de programe de echipare, având o viziune pe termen lung.

”Fie că vorbim de avioane mediu curier pentru transport în situaţii de urgenţă, de elicoptere uşoare SMURD, elicoptere grele, Black Hawk, nave de căutare-salvare pe mare sau de intervenţii la incendii pe mare, ambulanţe pentru transportul minorilor şi nou-născuţilor în situaţii critice, autospeciale pentru stingere echipate cu apă sau spumă, toate aceste echipamente contribuie la potenţarea unui act profesional din partea dumneavoastră, piloţi, medici, asistenţi, pompieri, salvatori, poliţişti, jandarmi, respectaţi oriunde în lume.

An de an, România primeşte solicitări de asistenţă pentru intervenţie în situaţii de urgenţă, ceea ce înseamnă că expertiza dumneavoastră a atins un nivel internaţional recunoscut şi căutat. Suntem mândri pentru asta! Faceţi mândri tricolorul şi de aceea pot să vă spun, în numele structurilor Ministerului Afacerilor Interne, că suntem recunoscători pentru performanţa pe care o faceţi şi creşterea prestigiului ministerului şi a ţării noastre dincolo de hotare”, a adăugat ministrul de Interne.

Citeste si...  Cum reușește Clujul să-și mențină forța de muncă în oraș

El a dat asigurări că aceste programe nu se vor opri.

”Că vom desfăşura în continuare toate diligenţele, toate eforturile noastre administrative, astfel încât să aveţi tot ce vă trebuie în actul de intervenţie, în actul dumneavoastră profesional, astfel încât talentul şi eroismul dumneavoastră să fie sprijinite de o echipare pe măsură.

Vă doresc în continuare multe misiuni uşoare, vă doresc cer senin, vă doresc să vă întoarceţi cu bine acasă. Nu aş vrea să închei înainte să mulţumesc şi celorlalte instituţii care au sprijinit Departamentul Situaţiilor de Urgenţă, IGSU, de-a lungul vremii până când echiparea noastră a ajuns la zi.

Armata Română este una dintre aceste instituţii. Într-o echipă foarte mare, o echipă legată, o echipă bine condusă şi bine manageriată, servim şi serviţi cu toţii cetăţenii, ne facem datoria şi ne onorăm poziţia pe care o avem fiecare acolo unde suntem, la locul nostru de muncă. La urma urmei, despre asta este vorba! Să ne facem toţi meseria într-un mod profesionist şi dedicat, cu curaj şi altruism faţă de cetăţean, faţă de cei pe care îi servim”, a conchis Predoiu.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img