S-a încheiat greva profesorilor, a început sezonul meditațiilor. Câți bani plătesc părinții

Noul an școlar a venit împreună cu deschiderea sezonului la meditații. Părinții care au copii în clasa a VIII-a sau a XII-a și trebuie să facă pregătire pentru Evaluarea Națională, respectivc Bacalaureat sunt cei mai „loviți”, căci prețurile în piață sunt mai ridicate pentru ei.

Aruncând un ochi pe piața meditațiilor, descoperim că ofertele sunt suficiente, iar părinții au de unde alege, în funcție de buget și așteptări. Există și studenți care își pun la dispoziție cunoștințele și sunt dispuși să-i pregătească pe elevii din învățământul preuniversitar.

Prețurile pentru meditații la Matematică pornesc de la 60 de lei pentru o ședință de două ore, dar acest tarif este practicat în special de studenții care caută să facă un ban în plus.

Altfel, o ședință de meditații la Matematică sau Română cu un profesor/ cadru specializat pleacă de la 150 de lei, în funcție de experiența meditatorului. Iar timpul de pregătire alocat elevului este mai mică, de o oră și jumătate.

La alte materii, precum Geografie, prețurile pornesc de la 45 de lei pentru două ore (la fel, cu meditatori studenți) și ajung la 100 de lei, pentru o oră și jumătate, cu un profesor de liceu. Cam aceleași tarife sunt practicate și pentru pregătirea la Istorie.

Se observă că, într-o familie cu venit mediu, meditațiile copilului/ copiilor, după caz, reprezintă un efort financiar considerabil. Însă, când rezultatele sunt pe măsura așteptărilor, nimeni nu mai privește în urmă la sacrificiile făcute.

Altfel, Ministerul Educației pregătește modificarea legislației, profesorilor urmând a li se interzice să facă meditații în particular cu elevii de la clasă.

Citeste si...  Cristian Cațan, liderul AUR Petroșani, îi dă replica senatorului PSD, Cristian Resmeriță: Nu AUR a pus mineritul pe butuci, ci PSD și PNL

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img